Még robusztusabb a Lexus új terepjárója

Egy offroad-specialistával karöltve építette át ütőképes terepjáróvá vadonatúj összkerékhajtású zászlóshajóját a Lexus. Az LX 600 Offroad gyártásba nem kerül, de optikai tuningelemei megvásárolhatók lesznek.

Begurulva – Autó- és kütyümustra

A Lexus LX 600 a japán prémium gyártó legújabb és legnagyobb típusa, egyben alighanem a világ legfejlettebb prémium terepjárója, amely az évtizedes hagyományokat ápoló, klasszikus sziluettet a létező legmodernebb technológiákkal, forradalmian újszerű megoldásokkal társítja. A tavaly októberben bemutatott, vadonatúj modell jóformán még meg sem jelent a kereskedésekben, egy terepjáró-alkatrészekre szakosodott, közel 40 éves szakmai múltra visszatekintő japán tuningműhely, a Jaos azonban máris elkészítette a modell terepre optimalizált átiratát – méghozzá a gyár áldásával és támogatásával.

Az első és hátsó lökhárítók alsó védőbetétjét, továbbá a kerékívtoldatokat szénszálas kompozitból formálták meg. Ezek légkivezető nyílásokat imitáló elemei finoman rímelnek a lökhárítók gyári (funkció nélküli) rácsozatára. A 20 colos, kovácsolt keréktárcsák a Jaos motorsportprogramjából származnak, azokat eredetileg terepralikra tervezték és gyártották házon belül, ezért nem csak rendkívül erősek, de igen könnyűek is. Az aranyszínű keréktárcsára Toyo gyártmányú terepabroncsokat szereltek. Az autó megjelenését egyedi sárfogók, kilincsvédő elemek, valamint speciális kipufogóvég teszi teljessé.

Ahogy látható, a csomag egyelőre csupán optikai módosításokat tartalmaz, és azokat is módjával, jól szemléltetve, hogy kisszámú, de jól megválogatott részlettel milyen erőteljes hatást lehet elérni. Ezzel egyébként a Tokiói Autószalon szervezői is egyetértettek, akik kiváló minősítéssel jutalmazták a kiállításon bemutatott autót. A Jaos profiljából ugyanakkor a mechanikus tuningalkatrészek sem hiányoznak, így várható, hogy idővel a Lexus LX 600-ashoz is kínál speciális futóművet, kuplungot és a terepalkalmasságot meghatározó egyéb komponenseket a Jaos.

Noha a Lexus nem fogja ebben a kivitelben gyártani az LX 600-ast, a Jaos katalógusában legkésőbb idén tavaszig az összes komponens elérhető lesz, így akinek tetszik a robusztusabb megjelenésű luxusterepjáró, az megépítheti magának.

Fotók: Lexus