Megérte támogatni

Európa Filmdíjat kapott Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb női főszereplőnek járó díjat elnyerő színésznő annak a Katona József Színháznak, melyet a MINI is támogat.

A legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat vehette át Borbély Alexandra szombat este Berlinben, az Európai Filmakadémia díjátadó gáláján. Az Enyedi Ildikó rendezésében született, a számos nemzetközi és hazai elismerés mellett a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat februárban megszerző Testről és lélekről című alkotás főszereplője, karrierje eddigi legnagyobb eredményeként tekinthet a díjra. Az alkotásban – mely Magyarország jelöltje a 2018-as Oscar-díj legjobb idegennyelvű film kategóriájának is – Borbély Alexandra mellett a Katona József Színház több további tagja, Nagy Ervin, Rujder Vivien és Dankó István is szerepel.

A MINI és a Katona József Színház idén ősszel lépett kultúrális együttműködésre, melyek értelmében a két márka egymást támogatja a 2017/2018-as évadban, illetve közös programok kialakítását is kezdeményezik. A MINI magyarországi jelenlétében mérföldkő a Katonával kötött megállapodás, mellyel a brit márka a hazai kultúrális élet egyik kiemelkedő intézményének partnere. A MINI-hez szintén kapcsolódik Nagy Ervin színművész, aki idén év eleje óta a MINI Magyarország márkanagykövete és természetesen a színház egyik jól ismert színésze.

„Rendkívüli büszkeséggel tölt el minket, hogy az általunk támogatott színház társulatának tagja az egyik legfontosabb európai filmdíjban részesült. A Testről és lélekről alkotóinak és különösen Borbély Alexandrának, illetve a Katona József Színház filmben szereplő tagjainak ezúton is szívből gratulálunk! Hatalmas öröm és megtiszteltetés a MINI számára is, hogy egy olyan színházat támogathat, melynek színpadán ilyen kiváló tehetségek játszanak” – mondta el Oros Attila, a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője.

Fotó: Katona József Színház / Nánási Pál