Meghosszabbították a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat határidejét

   Október 4-éig meghosszabbította a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal.

    A hivatal hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a közösségi ötletpályázatra laikusok és szakemberek is adhatnak be olyan ötleteket és terveket, amelyek a Nagykörút megújítását célozzák.


    A szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a Nagykörút fejlesztési programjába. A nyertes pályázók pénzdíjban is részesülnek 700 ezer forint értékben, emellett olyan különdíjakat kapnak, mint a 3-as metró felújítás alatt álló körúti állomásainak megtekintése.


    A regisztrált érdeklődők számára szeptemberben tervezési workshopot szerveznek, amelyen bemutatják a tervezés eddigi eredményeit, és konzultációs lehetőséget biztosítanak a szakmai zsűrivel.


    A júniusban meghirdetett közösségi pályázatra augusztus elejéig több mint hatvanan regisztráltak. A pályaművek beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal október 4-éig meghosszabbította.


    A pályázat részletei a www.enbudapestem.hu oldalon olvashatók; a pályázatokat e-mailben várják.


    A Főpolgármesteri Hivatal tavaly októberben online kérdőívben várta a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről. Akkor azt közölték: a Nagykörút komplex megújítását tervezik, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása.