Megígérte, megcsinálta! Megvan Tassi Attila első futamgyőzelme

Hazai sikerrel indult a vasárnap, ugyanis a magyar M1RA csapat kettős győzelmet aratott a Hungaroringen rendezett TCR nemzetközi túraautó-bajnokság első futamán. A mindössze 18 éves Tassi Attila megszerezte pályafutása első győzelmét a sorozatban, méghozzá a saját csapatát a pályán segítő Michelisz Norbertet megelőzve.

Eddig csak szimulátoron győzte le Tassi Attila a WTCC magyar sztárját, hiszen amióta a Michelisz Norbert által alapított M1RA-ban versenyez, rendszeresen együtt készül a versenyekre a „főnökével”. A pole pozícióból rajtoló Michelisz azonban már a futam előtt egyértelművé tette, hogy szeretné hozzásegíteni az első győzelméhez Tassit hazai közönség előtt.

Ehhez persze kellett a HELL támogatását élvező, a 18. születésnapját szerdán ünneplő tehetség nagyszerű rajtja is, hiszen a harmadik helyről induló Tassi kapásból megelőzte a második pozícióból rajtoló Jean-Karl Vernay-t. Ezután Michelisz maga elé engedte őt, és végig védte, nehogy a francia visszatámadjon.

Hálával tartozom Norbinak, mert már elnézést a kifejezésért, de védte a seggemet… – nyilatkozta örömittasan Tassi a futam leintése után. – Hihetetlenül boldog vagyok most, valóra vált egy álmom, hiszen hazai pályán szereztem meg az első győzelmemet. Eddigi pályafutásom legszebb napja a mai! Jól sikerült a rajtom, onnantól pedig, hogy az élre álltam, csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak, mert tudtam, hogy Norbi vigyáz rám. Ez kívülről talán könnyűnek tűnhet, de nagy volt a nyomás rajtam. Bár nem kellett csatáznom senkivel sem, annyira erősen koncentráltam végig, hogy életemben nem voltam még ilyen fáradt egy futam után sem.”

Tassi Attilának eddig négy dobogós helyezése volt a TCR-ben, és most szerezte meg az első futamgyőzelmét. Ezzel feljött a bajnokság harmadik helyére, és kilenc pontra van az éllovastól, aki egyébként M1RA-s csapattársa, a nála 31 évvel idősebb olasz Roberto Colciago. 13 órakor rendezik a második futamot a Hungaroringen, amelyen akár tovább csökkentheti hátrányát.

KÉPGALÉRIA >>>