Megkezdik a terelőelemek elbontását Zebegénynél

    Hétfőn megkezdik a betonterelő elemek elbontását a 12-es főút zebegényi szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) munkatársai a korlátozások feloldása érdekében. A munka várhatóan augusztus 5-éig, péntekig tart – tájékoztatta az MK vasárnap az MTI-t.

    Emlékeztetettek arra, hogy június elején teljes útzárat kellett bevezetni a 12-es főúton Zebegénynél, miután a hirtelen lezúduló nagy eső miatt az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát.


    A vasúti és támfal-helyreállítási munkák idején félpályás korlátozás volt érvényben, majd a napokban egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, így a főutat érintő korlátozást is feloldhatják a közútkezelő szakemberei.


    A társaság munkatársai a betonterelő fal elbontása, az árok és a padkaszegély rendezése mellett helyreállítják a betonfalhoz kapcsolódó burkolatot is – sorolták.


    A munkaterület rövidülésével a Nagymaros felőli jelzőlámpát is áthelyezik, valamint a fázisidőt is csökkenteni fogják, így gyorsabb átjutással számolhatnak az arra közlekedők – olvasható a közleményben.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!