Melyik lengéscsillapító milyen alkalmazásra alkalmas?

A „Felfüggesztés alapjai – a BILSTEIN Akadémia által működtetett” videósorozat hetedik epizódja elmagyarázza, hogy melyik BILSTEIN lengéscsillapító melyik alkalmazáshoz illik a legjobban. Mi jellemzi a BILSTEIN B4-et, B6-ot és B8-at? A lengéscsillapító szakértők, Rainer Popiol és Mustafa Yavuz fontos tippeket adnak ahhoz, hogy az autóipari szakemberek hogyan kínálják a megfelelő lengéscsillapítót műhelyügyfeleiknek. Kattintson a következő linkre, hogy közvetlenül a videóhoz lépjen: https://youtu.be/sOj6Zl9246w. Minden fontos információ megtalálható a következő szövegben is.

BILSTEIN B4 OE cserelengéscsillapítók: vezetési élmény, mint az első napon

Mustafa Yavuz, a BILSTEIN műszaki támogatásától, ismeri a dolgát. A mester szerelő minden nap segít a felfüggesztés és lengéscsillapító technológiával kapcsolatos kérdésekben, valamint tanácsokat ad független műhelyeknek és autóvezetőknek. „A legtöbb esetben a BILSTEIN B4 OE cserelengéscsillapítónk a megfelelő választás” – mondja Yavuz. „Ha a vásárló elégedett volt a sértetlen eredeti futómű menettulajdonságaival, akkor a B4-es lengéscsillapító pontosan a megfelelő a számukra. Végül is visszaadja az optimális vezetési élményt, akárcsak az első napon.” Ez a lengéscsillapító a legmagasabb eredeti minőséget kínálja, és magas piaci lefedettséggel és elérhetőséggel rendelkezik, így a műhelyek nem tévedhetnek vele.

BILSTEIN B6 lengéscsillapítók: továbbfejlesztett OE csere a magas igényekhez

A BILSTEIN B6 lengéscsillapító nagyobb teljesítménytartalékot kínál számos, megerőltető mindennapi helyzethez. Speciális lengéscsillapító beállításával különösen alkalmas gyakran erősen megterhelt járművekhez, utánfutó üzemeltetéshez (lakókocsik) vagy benzintartállyal rendelkező autókhoz. A BILSTEIN B6 lengéscsillapítók használata külső terhelésekhez is javasolt, például kerékpártartóhoz nehéz e-bike-okhoz. A hátsó rész többletsúlya ugyanis nagymértékben megnöveli a hátsó tengelyre ható vonórúd-terhelést, ami rontja a menetstabilitást. De még a dinamikus vezetők is profitálnak a jobb menettulajdonságokból. Külön előnye, hogy nincs szükség további rugócserére, így nincs süllyesztés. 2022 óta létezik egy speciális termékcsalád is, a BILSTEIN B6 Camper és B6 Camper Advanced, kifejezetten lakóautókra. Yavuz: „Minden ilyen alkalmazáshoz a BILSTEIN B6 nagy teljesítményű lengéscsillapítónk van, amely jobb csillapítási teljesítményt és ezáltal maximális vezetési stabilitást és kényelmet biztosít. Akárcsak a BILSTEIN B4, a BILSTEIN B6 is a plug-and-play elv szerint telepíthető.”

A BILSTEIN B6 lengéscsillapítóhoz minden járműalkalmazást az úgynevezett BILSTEIN közúti teszt során fejlesztettek ki, és számos teszten kell átmennie, ahogy a BILSTEIN Akadémia vezetője, Rainer Popiol feltárja: „Az általunk végzett tesztek egyedülállóak a utángyártott. Sok más lengéscsillapító gyártó kizárólag a csillapító erőt növeli, hogy nagyobb terhelést tegyen lehetővé. A BILSTEIN azonban alaposan teszteli a kezelhetőséget a legkülönfélébb vezetési helyzetekben, hogy ki tudja dolgozni a tökéletes karakterisztikus íveket.”

BILSTEIN B8: tökéletes OE cserelengéscsillapító süllyesztett járművekhez

A B6 lengéscsillapító alapján a BILSTEIN kifejlesztette a B8 lengéscsillapítót is. „Ez a tökéletes, nagy teljesítményű lengéscsillapító különösen száguldó vezetéshez” – mondja Mustafa Yavuz. Lerövidített, így biztosíthatja a süllyesztő rugók vagy sportrugók előfeszítését. A BILSTEIN B8 lengéscsillapítót szinte minden süllyesztőrugó-készlethez és OE sportfelfüggesztéshez tervezték, és érezhető előnyt kínál a biztonság és a sportosság terén.

Egy kis köszönet a visszajelzésért

Azok a műhelyek, amelyek itt tudatják BILSTEIN-nel, hogyan szereztek tudomást a „Felfüggesztési alapok” epizódjáról, cserébe egy kis köszönőajándékot kapnak – csak a készlet erejéig! Az exkluzív 60 x 110 cm-es BILSTEIN sárvédő védelem optimális védelmet nyújt a javítási és karbantartási munkák során. Megéri gyorsnak lenni; a BILSTEIN sárvédő védelem szigorúan korlátozott!