Mi mindenre jó egy Lexus autószalon

Esküvőt, koncerteket, művészeti rendezvényeket is tartanak a Lexus mega-autószalonokban
Észak-Amerikában szeretnek nagyban gondolkodni – nagyon nagyban. Az autómárkák közül például a Lexus már túl is lépett az autóértékesítés szokásos határain, és közösségi központokká fejleszti kereskedéseit.
A Lexus két éve indította útjára az autóértékesítés emberi aspektusát megújító Lexus Difference (A Lexus különbség) elnevezésű programját, amelynek keretében barátságosabb, figyelmesebb, otthonosabb környezetet és fogadtatást igyekeznek biztosítani az ügyfeleknek. A Lexus néhány márkakereskedője szerint azonban még ez is kevés: ők valóságos közösségi élettérré fejlesztették bemutatótermüket, ahol akár egy egész napot – a legszebbet is – eltölthet a család.
A Lexus of Arlington az Egyesült Államok egyik legsikeresebb autóértékesítőjének, Bob Rohrmannek a legnagyobb és legszebb mintakereskedése Virginia államban: 16 hektáron elterülő autóbirtokán 15 800 négyzetméteres épületegyüttes várja az ügyfeleket. A kereskedés kínálata átlagosan 1500 új és használt autóból áll, ezeket 5,6 hektáron tárolják. Ennyi Lexus jármű közül természetesen nem lehet öt perc alatt választani – amíg nézelődünk, a család többi tagját filmszínházzal, fodrászattal és kozmetikai szalonnal, golfpályával és játszóházzal szórakoztatja a kereskedés.

Alig több mint fele ekkora, de még az előbbinél is pompázatosabb a kaliforniai Escondido városában működő Lexus-központ. Havonta nagyjából száz új és ugyanennyi használt Lexus talál itt gazdára, de nem ez teszi különlegessé, hanem a második emeleten elterülő luxusétterem, valamint a kereskedéssel közös tető alatt működő szolgáltatósor: kozmetikai szalon, ruhaüzlet, könyvtár, masszázsszolgáltatás és helyi művészek munkáit árusító galéria segít tartalmasan eltölteni az időt. Nyaranta jazz koncertsorozat várja a zenekedvelőket, méghozzá nem is akármilyen: a programban élvonalbeli zenészek, zenekarok szerepelnek.
A lényeg, hogy tiszteletben tartsuk az emberek idejét” – mondja Drew Davis, a központ ügyvezető igazgatója. „Manapság nincs nagyobb kincs az időnél, így ha nálunk maximálisan kihasználhatják, hasznosan tölthetik az idejüket, úgy érzik, jól bánunk velük.”
A Lexus Escondido egyébként nem csak a Lexus termékei iránt érdeklődő ügyfeleket várja tárt kapukkal, 2300 négyzetméteres rendezvénytermükben évente mintegy 600 eseményt szerveznek helyi vállalkozások, szervezetek vagy családok. Természetesen születésnapokat, esküvőket is szoktak a kereskedésben tartani – olyannyira, hogy a szalon következő fejlesztése egy esküvőszervező központ lesz, ahol nemcsak a fogadást, de a házasságkötés minden apró mozzanatát segítenek tökéletesre csiszolni az ifjú pár számára.
Fotók: Lexus of Arlington és Lexus Escondido