Mindenki nyugodjon le a…! Az autoszervizek, márkakereskedések nem zárnak be

A Kormány 2021. március 8.-tól két hétre a járvány elterjedését fékezni hivatott intézkedésével jelentős korlátozásokat vezet be a kereskedelem és a szolgáltatások területén is.

Az autós szakmát ez az intézkedési csomag két területen érinti, a gépjármű értékesítés és a szerviz-javítás területén.

Az Innovációs és Technológia Minisztérium és az Autós Nagykoalíció között korábban megkötött stratégiai együttműködési szerződés alapján megkerestük Dr. Palkovics László miniszter urat, aki a témában illetékes, hogy az intézkedési csomag a szervizek nyitvatartásának megengedésével garantálja a személy-, és áruszállítás, a közlekedés biztonságát, a szakmában dolgozók és családjaik megélhetését és tegye lehetővé a védekezésben fontos szerepet játszó közületi és vállalati ügyfelek számára a korábban megrendelt gépjárművek átadását, illetve az értékesítés folytatását.

A Kormány a javaslatokat elfogadta, ezzel az autós szakma jelentős segítséget kapott a nehéz és válságos időszak átvészeléséhez.

Az új gépjárműveket értékesítő kereskedések és szervizek garantálják a járványügyi szabályok szigorú betartását és betartatását.

Knezsik István (Autós Nagykoalíció elnök) & Erdélyi Péter (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete ügyvezető elnök)