Módosította üzletszabályzatát a BKK – És?

Felülvizsgálta és módosította üzletszabályzatának egyes pontjait a Budapesti Közlekedési Központ, szem előtt tartva a fővárosban közlekedők igényeit, érdekeit és biztonságát. A szabályzattal kapcsolatos módosításokat 2017. szeptember 28-áig  bárki véleményezhette, melynek során 33 észrevétel érkezett a társasághoz. A BKK minden egyes észrevételt megvizsgált és a közlekedéspolitikai céljaival összeegyeztethetőket beépítette üzletszabályzatába. A változások között szerepel a szabályzat egyes rendelkezéseinek pontosítása annak érdekében, hogy az tükrözze a közelmúlt jogszabályi és szervezeti változásait, megalapozza a jövőben bővülő értékesítési csatornákat, a bevételbeszedés biztonságának növelését és a BKK szerepét az agglomerációs közlekedésben kialakult új feladatmegosztásban. A véleményezést követően a módosítást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Autóbuszos Piacfelügyeleti és Utasjogi Hatóság és Vasúti Igazgatási Szerv hagyta jóvá.   

 

Az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik a BKK közreműködő leányvállalatai, a BKÜ Zrt. és a BÖK Kft. létrejötte – a frissített üzletszabályzat a feladataikat is nevesíti –, továbbá az elektronikus utazási okmányok szerepeltetése, a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetővé tétele, a Volánbusz által értékesített környéki jegyek és bérletek nevesítése, a kutyaszállítás, a járművezetői jegyértékesítés és a díjmentes utazások értelmezése, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása. Frissítették a pótdíjazással, valamint a kézipoggyász szállításával kapcsolatos pontokat is.

 

Beérkezett észrevétel alapján a BKK törölte üzletszabályzatának kutyaszállításra vonatkozó azon pontját, amely szerint a kutya csak a járművek peronján (ajtók mellett található egybefüggő padlófelület) szállítható.

 

Végül szintén beérkezett észrevétel alapján az új üzletszabályzat pontosítja a járműveken szállítható kézipoggyászokkal kapcsolatos előírásokat, így rendelkezik arról, hogy csak az a kézipoggyász szállítható, amely a többi utas ülőhelyhasználatát sem akadályozza.

 

Az új üzletszabályzat elérhető a BKK honlapján.