Most megvásárolhatja Max Verstappen bajnoki címet nyerő Red Bull RB16B-jének méretarányos másolatát

A Diehard Red Bull Racing rajongói örömmel fogják tudni, hogy Max Verstappen bajnoki címet viselő RB16B-jének 1:8-as méretarányú másolatai már elérhetőek az Amalgam Collection révén.

Az Amalgam a Red Bull Racinggel együtt dolgozott azon autó RB16B másolatának kifejlesztésén, amelyet Verstappen a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon, a 2021-es Török Nagydíjon és a 2021-es Monacói Nagydíjon vezetett. Ezenkívül elérhető a Sergio Perez által a 2021-es Bakui Nagydíjon diadalmaskodó RB16B másolata.

A Red Bull Racing CAD-adatokat szolgáltatott az RB16B-ről az Amalgannak, lehetővé téve, hogy minden egyes alkatrészt tökéletesen lemásoljon, bár kisebb léptékben. Nyilvánvaló, hogy a replika fejlesztése több mint 2500 órányi fejlesztés alatt állt, és minden példány öntése, festése és összeállítása 250 órát vesz igénybe.

„Tizenöt éve szorosan együttműködünk a Red Bull Racinggel, először építettünk modelleket a David Coulthard és Mark Webber által vezetett RB3-as autókból, majd átkerültünk Sebastian Vettel kétszeres bajnokságot nyert autóira” – mondta az Amalgan alapító partnere, Sandy Copeman. „Most élveztük a lehetőséget, hogy megünnepeljük egy olyan csapat legújabb sikerét, amely továbbra is kiérdemli helyét a rajtrács élén, valamint egy olyan pilótát, aki úgy néz ki, hogy folytatni fogja a Forma-1 történelmét.”

Az Amalgam Collection mindössze 198 példányt készít a Red Bull RB16B-jéből az Abu Dhabi Nagydíjról, amely Max Verstappen és 99 Sergio Perez autójának méretarányos modelljéből áll. Azok, akik valamivel ritkábbak, választhatják a Török Nagydíjon versenyzett RB16B-t, amely egyedi festéssel van kiegészítve, és 33 Verstappen és 11 Perez darabra korlátozódik.

Ne feledje, az 1:8 méretarányú modellek nem olcsók. Valójában az Abu Dhabi Grand Prix autók egyenként 10 504 dollárba kerülnek, míg a Török Nagydíj modellje 10 579 dollárba kerül.