Nagy találkozás…

Együttműködésben a GreenGo és az ELMŰ-ÉMÁSZ

A villanyautós autómegosztó és a fővárosi áramszolgáltató újabb elemmel bővítik együttműködésüket az elektromos autózás budapesti elterjesztése érdekében

Újabb elemmel bővült a GreenGo autómegosztó és az ELMŰ-ÉMÁSZ között évek óta tartó együttműködés: a GreenGo a szolgáltatási területén kívül, a Megyeri úti ELMŰ-ÉMÁSZ telep környékét is kiszolgálja mostantól, ott pedig kifejezetten a GreenGo flottát ellátó gyorstöltőt telepített az ELMŰ-ÉMÁSZ. A két cég együttműködésének eredményeképpen a GreenGo által kiszolgált terület és a töltők száma is növekszik.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a GreenGo autómegosztó szolgáltató közötti együttműködés legújabb eredményeként a Megyeri úti ELMŰ-ÉMÁSZ telep és oktató központ is bekerült a GreenGo szolgáltatási területébe és ott kifejezetten a GreenGo flotta kiszolgálását ellátó töltőt telepítettek. Azon felül, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ GreenGot használó dolgozói számára előnyt jelent a bővítés, és a kizárólag elektromos autókkal működő GreenGo flotta működését megkönnyíti az újabb gyorstöltő, az autómegosztó szolgáltatás környéken élő magánfelhasználói számára is elérhetővé vált a szolgáltatás.

„Örülünk, amikor egy rugalmasan kezelt együttműködés többszörösen nyertes helyzetet teremt,” – mondta Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője. „Az ELMŰ-ÉMÁSZ megállapodás példaértékű, és jól mutatja a további üzleti partnereink számára, hogy rugalmasak vagyunk: ha a feltételekben megtaláljuk a közös előnyöket, akkor ki tudunk mozdulni a jelenlegi szolgáltatási területen kívülre is. Ez pedig minden ügyfelünknek előnyt jelent.”

A két cég már a GreenGo megjelenése óta együttműködik több fronton is. A mostani bejelentés az eddigi kooperáció kibővítését jelenti.

„Az ELMŰ-ÉMÁSZ, mint a jövő energiaellátási megoldásaiban érdekelt környezettudatos vállalat, elkötelezett az elektromos autózás elterjedése iránt, amihez kiváló partnert találtunk a GreenGoban” – jelentette ki Jászay Tamás, az ELMŰ-ÉMÁSZ vállalatfejlesztési igazgatója.

„Az e-carsharing modell elterjesztése azért is fontos, mert ezzel sok felhasználó tudja kipróbálni és rendszeresen használni ezt az új technológiát. Az ELMŰ-ÉMÁSZ kereskedelmi partnerei részére is kínálja a GreenGot, emellett saját mobilitási palettáját is kiegészítette a carsharing cég ’lebegő flottás’ megoldásával, amivel egyrészt költséghatékonyabbá, másrészt környezetbaráttá tette a munkatársak közlekedését az egyes budapesti telephelyei között. Ez a megoldás lehetőséget ad az elektromos autózással kapcsolatos tapasztalatok gyűjtésére, ami hozzájárul e-mobilitási stratégiánk továbbfejlesztéséhez is.”

A nagymúltú hazai energetikai nagyvállalat és a mindössze kétéves startup vállalkozás együttműködése kölcsönös érdekek mentén épül a GreenGo megjelenése óta. 

A GreenGo volt az első hazai szolgáltató, amely bevezette a közösségi autózás fogalmát: kizárólag környezetkímélő és elektromos kisautókból álló 45 darabos flottájuk két év alatt 300 járműre bővült. A kutatások alapján egy közösségi autó 5-10 saját, nagyrészt kihasználatlanul álló autót is kiválthat.

A GreenGoról

A GreenGo 2016 októberében indult budapesti autómegosztó szolgáltatás, amely akkor és máig is az első kizárólag elektromos flottával működő szolgáltatás és a harmadik ilyen a világon. Mára 300, kizárólag elektromos kisautókból álló flottát üzemeltet, amelyet a felhasználók percalapú díjazás mellett egy mobilapplikációval tudnak kényelmesen használni. A mobilapplikáción keresztül a felhasználók lefoglalhatják a hozzájuk legközelebb eső autót, választhatnak a töltöttségi szintjük alapján, ha nagyobb távolságra mennének, és folyamatosan nyomon követhetik az eltelt időt és a kapcsolódó költségeket. Az applikációban a korábbi bérlések visszaellenőrizhetők, így teljesen transzparens és visszakövethető a felhasználás és a számlázás.

Egy GreenGo autó – a megosztott közösségi felhasználásnak köszönhetően – egy átlagos napon minimum egy tucat közlekedő (magánember és céges felhasználó) célba jutását szolgálja, a szolgáltatás tehát valódi közösségi közlekedési megoldást jelent Budapest számára.

Az ÁNTSZ légszennyezettségi adatai alapján Budapest számára fontos, hogy minél gyorsabban és minél nagyobb mértékben terjedjen el az elektromos autózás. Ennek a terjedésnek a leghatékonyabb eszköze ma a GreenGo, amely a többmilliós egyéni befektetéssel szemben – amit egy elektromos autó megvásárlása jelent – már percenként 65 forinttól lehetővé teszi, hogy bárki élvezze a tiszta és kényelmes elektromos autózás előnyeit.