Nagyobb lesz a cumi, mint gondoltuk! További forgalomkorlátozások lesznek az Árpád hídi metróállomás közelében

További forgalomkorlátozások lesznek az Árpád hídi metróállomás közelében a 3-as metróvonal felújításának előkészítése miatt – tájékoztatta a BKV kedden az MTI-t.

Közölték: a Váci út és a Róbert Károly körút csomópontjában szerdától a várhatóan október 31-éig tartó út- és forgalomtechnikai munkák részeként további forgalomkorlátozások lépnek életbe a felszíni metrópótló hálózat kiépítése miatt.
Szerdától augusztus 16-áig az Árpád híd felől a Váci útra – a városból kifelé vezető irányba – balra kanyarodó két forgalmi sávból csak a külső sáv lesz járható. Ugyancsak szerdától augusztus 23-áig a Váci útról a belváros felé vezető oldalon, a Róbert Károly körútra balra kanyarodó mindkét forgalmi sávot lezárják. A Róbert Károly körúton az Árpád híd felé a Váci úti kereszteződésnél egy szakaszon megszűnik a szélső egyenesen haladó sáv forgalma.
A 115-ös autóbuszok szerdától várhatóan augusztus 20-áig az Árpád híd felé a Dagály utca-Frangepán utca-Röppentyű utca-Pap Károly utca-Róbert Károly körút módosított útvonalon közlekednek. A 950-es buszok szerdától várhatóan augusztus 22-éig Pestszentimre vasútállomás (Vasút utca) felé a Váci út-Forgách utca-Röppentyű utca-Pap Károly utca-Róbert Károly körút módosított útvonalon járnak.

A BKV hétfőn azt közölte, hogy a metróvonal felújítása alatt pótlóbuszok viszik majd az utasokat, a korlátozások várhatóan október végéig maradnak érvényben és szakaszosak lesznek.

Szerdától és augusztus 9-éig a Róbert Károly körúton, a városból kifelé vezető oldalon, a Váci úti csomópont előtt a három forgalmi sáv közül a két szélső sávot lezárják. A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a Róbert Károly körúti csomópont előtt a szélső forgalmi sáv két rövid szakaszon nem lesz járható. A Váci útról jobbra az Árpád híd irányába kanyarodó forgalmi sávot pedig éjszakánként zárják le – írták.