Nem kell maszkot viselni a BKK járatain

    A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban nem kell maszkot hordani március 7-étől, hétfőtől Budapesten a közösségi közlekedésben – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben pénteken az MTI-vel.

     Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón jelentette be, hogy a koronavírus-járvány mérséklődése miatt a kormány feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét. A maszkviselésről szóló kormányrendelet még nem jelent meg, ám a csütörtöki bejelentés értelmében március 7-én, hétfőtől nem kötelező maszkot hordani a közösségi közlekedésben, illetve a megállóhelyeken, állomásokon és pályaudvarokon – közölte a BKK.


    “Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a szájat és orrot eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét” – fogalmazott a BKK.


    A kötelező maszkviselést a súlyosbodó járványhelyzet miatt rendelték el tavaly november 1-jétől a közösségi közlekedésben. Ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhető, hogy a közösségi közlekedés biztonságos maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszköze – áll a BKK közleményében.

MTI

.

A BKK legújabb közleménye:

Ne feledje: hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain!

A járványügyi korlátozások feloldásával összhangban március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország Kormánya kivezette a járványügyi korlátozások döntő többségét. A március 4-i, pénteki kormányrendelet (77/2022.) értelmében március 7-től, hétfőtől már a közösségi közlekedés használatakor, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés.

A BKK Központi ügyfélszolgálata, illetve a BKK Ügyfélközpontok ugyancsak igazodnak a járványügyi korlátozások visszavonásához, ezért az ügyfeleknek, valamint a BKK-munkatársaknak sem kötelező hétfőtől a maszkviselés. De természetesen egyéni döntés alapján a jövőben is bárki viselhet maszkot, hogy védje az egészségét.

A BKK továbbra is odafigyel az ügyfelei egészségvédelmére: kérjük, használják a személyes értékesítőhelyeken a bejárat közelében elhelyezett kézfertőtlenítőt. Javasoljuk az érintésmentes bakkártyás fizetést, valamint éljenek a személyes kapcsolatok nélküli ügyintézés lehetőségével, használják a BudapestGO applikációt, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről..

A legközelebb eső értékesítési pontot a BKK pontkereső oldalán érdemes megkeresni.

Budapesti Közlekedési Központ

További közlekedési híreink:
https://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/