Nico Rosbergé a Rimac Nevera #001

Rimac Nevera #001 átadva a 2016-os Forma-1-es világbajnoknak és fenntarthatósági vállalkozónak, Nico Rosbergnek

Hallgass exkluzív podcasokat IDE,vagy IDE, illetve IDE kattintva!

Mindössze egy hónappal azután, hogy az első gyártásra kész Rimac Nevera, #000, kigördült a Rimac zágrábi (horvátországi) üzeméből, a 001-es számú autót átadták tulajdonosának – a 2016-os Forma-1-es világbajnoknak és a fenntarthatósági vállalkozónak, Nico Rosbergnek. Mielőtt az autót monacói otthonába küldték volna, Rosberg a horvátországi Rimac főhadiszállására utazott, hogy utolérje Matét, és első kézből lássa a Rimac csoporton belüli legújabb fejleményeket.

A világ első teljesen elektromos GT hiperautójának gyártása most folyik a Rimac új üzemében, Zágráb külvárosában. A gyártás első éve már elkelt. Az autó szinte minden fő alkatrészét a Rimac tervezi, gyártja és gyártja hetekkel vagy hónapokkal azelőtt, hogy minden egyes autó elkészülne, és a gyártás utolsó fázisában kerül beépítésre – a jármű összeszerelése autónként körülbelül öt hetet vesz igénybe.

Az ügyfelek számára elérhető testreszabási lehetőségek széles skáláját bemutatva a 000-es számú autó – amelyet a Rimac tart meg – fényes Callisto Green színben készült, Sand Alcantara belsővel. A 001-es számú autóhoz Nico szándékosan választott egy sokkal agresszívebb specifikációt, amelyet akkor írt le, amikor először tervezte autóját, mint a „teljes Batmobile specifikációt”.

A Stellar Black festékkel, a polírozott Vertex kerekekkel és a fényes fekete féknyergekkel ez a Nevera talán legfenyegetőbb személyisége. A belső teret teljesen fekete Alcantara díszíti, a karfalemezen finom „Nico Rosberg” felirattal, amely az autót 001/150 jelzéssel jelzi. A Nevera első, vásárlók által birtokolt példánya a Monacói Hercegségben lesz, Rosberg otthonában, és ez lesz az első teljesen elektromos hiperautó a szuverén államban.

Nico Rosberg részese volt a Rimac-útnak, mióta néhány évvel ezelőtt először látta személyesen a C_Two koncepciót – amelyből Nevera lesz. Hitt Mate elképzelésében, hogy a Nevera egy igazán vonzó és kényelmes, következő generációs hiperautó, amely képes kontinenseket átszelni és versenypályákat átszelni, mindezt elektromos meghajtással. Ő lett az egyik legelső vásárló.

Rosberg így nyilatkozott: „Mióta először találkoztam Mate-tel, és igazán megértettem Nevera mögött rejlő zsenialitást, tudtam, hogy első számú autót akarok. Számomra ez az autó abszolút mindent képvisel, amit valaha is kívánhatok. Az innovatív villamosítási technológia legjavát mutatja be, és egy olyan autóba helyezi, amelyet az alapoktól kezdve úgy terveztek, hogy ne csak hihetetlenül gyorsak legyenek – vagy a leggyorsabbak –, hanem valóban nagyszerűen vezethetők is. Alig várom, hogy lássam, mire képes.”

A 11 éves Forma-1-es pályafutása után, 2016-ban világbajnok lett, Nico fenntarthatósági vállalkozóként és zöld technológiákba befektetőként kezdett karriert. Több mint húsz mobilitás induló vállalkozásba, valamint a Formula E-be fektet be, miközben teljesen elektromos Extreme E versenycsapata, a Rosberg X Racing a 2021-es bajnokság győztese, és vezeti a jelenlegi szezont.

2019-ben megalapította a Greentech Fesztivált, a fenntartható innováció és életmód globális platformját. 2021-től az eseménynek New Yorkban, Londonban, Szingapúrban, valamint abban a városban, ahol először létrejött, Berlinben adnak otthont.

Mate Rimac, a Rimac Group vezérigazgatója elmondta: „Amikor elkezdtük a Nevera tervezését, egy olyan autó megalkotását tűztük ki célul, amely még a világ legjobb pilótáit is lenyűgözi. Nico szerepelt ezen a listán, és nagyszerű érzés tudni, hogy valaki, aki uralta a világ legkoncentráltabb és legmodernebb motorsportját, olyan izgalmat kap az autótól, amit megalkottunk. Mindannyian alig várjuk, hogy követhessük Nico utazásait a Neverával; minden autóját használják és élvezik, pontosan erre biztatjuk tulajdonosainkat. És ha valaki kipróbálhatja annak határait, amit felépítettünk, az ő. Büszkék vagyunk rá, hogy Nico-t barátunknak és a gyorsan bővülő Rimac Nevera tulajdonoscsalád első tagjának nevezhetjük.”

Az első ügyfélautó leszállításával az egyedileg meghatározott Neveras a világ országainak utcáin kezd megjelenni. A Rimac Automobili 25 kereskedőpartnerből álló globális hálózata Észak-Amerikában, Európában, Közel-Keleten és Ázsiában csak 150 példányt fog gyártani, értékesíteni és karbantartani.

A Nevera már az első vásárlói átadás előtt is világszerte elismerést kapott világelső technológiái és páratlan teljesítménye miatt. Az 1914 lóerős Nevera 0-60 mérföldről 1,85 másodperc alatt, 100 mérföldre 4,3 másodperc alatt képes felgyorsulni, a negyed mérföldet pedig világrekord 8,582 másodperc alatt futja le. Csak idén Neverát választották a GQ év hiperautójának, a Top Gear Magazin legjobb elektromos teljesítményű autójának és a Robb Report legjobb hiperautójának.