Nincs megállás! Újabb jelentős díjat nyert a Toyota és a Lexus hibrid technológiája

A világ egyik legnagyobb jelentőségű flottakezelői folyóirata megválasztotta az év legkiválóbb új termékeit és szolgáltatásait. A technológiai innovációért járó díjat a Toyota-csoport zsebelhette be.

A brit Fleet World és társkiadványai, a világ hetven országában megjelenő International Fleet World, valamint a haszonjárművekre koncentráló Van Fleet World és az emissziómentes mobilitás trendjét nyomon követő EV Fleet World idén is elismerésben részesítette az év legjobb termékeit és szolgáltatásait. A szakértőkből álló zsűri nem kevesebb mint 31 kategóriában – 16 modell vagy modellcsalád, két autógyártó és 13 szolgáltatás között –mérlegelt, és hozott döntést a leginkább költséghatékony, legjobb időgazdálkodást lehetővé tevő, legbiztonságosabb és legcsekélyebb károsanyag-kibocsátású opciókról.

A Brit Királyi Autóklub (R.A.C.) dísztermében átadott díjak közül a legjobb technológiai tartalomért járó elismerésen a Toyota és a Lexus hibrid modelljei osztoztak. A zsűri nem fukarkodott az elismeréssel, amikor döntésüket meg kellett indokolni:

A Toyota és a Lexus márkák immár húsz éve összpontosítnak a hibridekre, és ezzel nagyságrendekkel megelőzik vetélytársaikat. A márkák kínálata olyan élvezetesen vezethető és ténylegesen takarékos modellekből áll, amelyek kínálata a legtöbb méretosztályt lefedi, gyakran kiváltva a klasszikus dízelmotoros opciót. Az eredmény: 107 g/km átlagos CO2-kibocsátás Nagy-Britanniában, ami jóval kedvezőbb, mint az ugyanott mért 121 g/km piaci átlag.”

Ami a Toyota és a Lexus hibrid modellpalettáját illeti, valóban a piac legszélesebb és legnépesebb választékáról beszélhetünk. A márkák 2017-ben 1,52 millió hibrid gépkocsit adtak el világszerte; a másfél milliós álomhatárt eredetileg 2020-ra szerette volna elérni a Toyota. Az elmúlt két évtizedben eladott hibridek száma idén februárra elérte a 11,47 milliót; ezzel összesen 90 millió tonna CO2 kibocsátásától kímélte meg a környezetet.

Fotók: Toyota, Lexus