A Nissan bejelentette az új LEAF árait és specifikációit

Több, mint 300.000 eladott autó és közel 3,5 milliárd megtett kilométer. A vadonatúj Nissan LEAF új mércét állít fel az elektromos autók dinamikusan növekvő piacán: az ügyfelek nagyobb hatótávot, fejlett technológiákat és egy dinamikus új formatervet kapnak. Az új nagyobb 40 kWh-s,  378 km-es (NEDC) hatótávot kínáló akkumulátorral az új LEAF indulóára állami támogatással 8 490 000 Ft.

A Nissan LEAF mérnökei nem csupán saját tapasztalataikra, de a vásárlói visszajelzésekre is nagy hangsúlyt fektettek az új modell megtervezése során.

A modell új technológiáinak – ProPILOT autonóm vezetés, ProPILOT parkolás, e-Pedal –, illetve a nagyobb teljesítménynek, hatótávnak, továbbfejlesztett kifinomultságnak, komfortnak és kényelemnek köszönhetően a tulajdonosok magabiztosabb, izgalmasabb vezetési élményben részesülhetnek és még inkább kapcsolatban maradhatnak a világgal.

Emellett a vadonatúj LEAF rendelkezik a Nissan Intelligens Vezetési technológiái közül a legfontosabbakkal: ProPILOT, ProPILOT Park, e-Pedal.

Az új e-Pedal technológiával a vezetők mindössze egy pedál lenyomásának szabályzásával gyorsíthatják, lassíthatják és állíthatják meg az autót. Míg a ProPILOT vezetéstámogató rendszer szabályozza az elöl haladó jármű mögött tartott távolságot, és kormányozza is a járművet, hogy segítsen azt a sáv közepén tartani.

Egy modell – négy felszereltségi szint:

Az új Nissan LEAF négy felszereltségi szinttel vásárolható meg: Visia, Acenta, N-Connect és Tekna

A kezdő felszereltségi szint a Visia, melynek induló ára állami támogatással 8 490 000 Ft. A kezdő felszereltségi szint is olyan extrákat tartalmaz már, mint a 6 légzsák, infotainment rendszer, e-Pedál, távolsági fényszóró asszisztens, Intelligens sávelhagyás-jelzés és –megelőzés vagy az Intelligens holttér-figyelő.

Az Acenta verzió még gazdagabb felszereltséggel rendelkezik, mely 8 990 000 Ft-ról indul állami támogatással. Az Acenta felszereltségi szint olyan további extrákat tartalmaz, mint az Intelligens sebességtartó automatika, NissanConnect EV 7″-os érintőkijelzős navigációs és multimédia rendszer Apple CarPlay® és Android Auto® csatlakozással és tolatókamerával, 16″-os könnyűfém keréktárcsa illetve LED fényszórók automata beállítással és LED nappali menetfénnyel.

Az N-Connect felszereletségi szint, amely 9 490 000 Ft-tól érhető el állami támogatással, tökéletes választás azok számára, akik értékelik a kényelmet és szeretik a fejlett technológiákat. Az N-Connecta felszereltség olyan további extrákat nyújt, mint az Első és hátsó parkolássegítő érzékelők, 17″-os könnyűfém keréktárcsa vagy a Intelligens 360 fokos parkolókamera, mozgó tárgy észlelése  és Intelligens éberségfigyelő rendszer.

Végül a legmagasabb a Tekna felszereltségi szint, mely amellett, hogy az összes kulcsfontosságú technológiát tartalmazza, kiegészül a ProPILOT fejlett vezetéstámogató rendszerrel is, így megtestesítve a Nissan Intelligent Mobility jövőképét. Ezen felszereltségi szintnek induló ára 9 950 000 Ft állami támogatással. Továbbá ezen felszereltségi szint része még a BOSE® hangrendszer 6 hangszóróval és mélynyomóval a tökéletes hangzás érdekében.

Az új modell felszereltségi szintjei lehetővé teszik, hogy minden ügyfél megtalálja a számára legtökéletesebb Nissan LEAF-et.

A vásárlók mindemellett most ajándékba kapnak egy Dynamic Csomagot is, melynek értéke 319 000 Ft és  olyan külső illetve belső díszítőelemeket tartalmaz, mint a kék csomagtérajtó, kék tetőspoiler, kék oldalsó alsó díszléc, kék tükörborítás, kék díszléc az első lökhárítón illetve velúr szőnyegek kék varrással.

Az új Nissan LEAF 10 különböző színben rendelhető, melyek közül hat metál, egy gyöngyház, egy pedig két tónusú fényezésű.

Az új Nissan LEAF már megrendelhető a Nissan magyarországi márkakereskedéseiben.