Nosztalgiavonattal utazhatunk vasárnap a ráckevei HÉV vonalán

Idén ünnepeljük a HÉV 135. születésnapját. Ez alakalomból augusztus 7-én, vasárnap nosztalgiavonatokat indít a MÁV-HÉV Zrt. Dunaharaszti külső és Ráckeve között.

Az ünnepi nosztalgiavonatban két „HÉV-testvérpár” kap izgalmas szerepet. Az LVII-es „Tigris” mozdonyok ma is szolgálatot teljesítenek a HÉV-nél, ők a járműállomány legerősebb villanymozdonyai, ma többnyire már nem személyszállító járművek. A 83-as pályaszámú LVII mozdony gyönyörű nosztalgia fényezéssel és korhűen felújítták, utasszállításra ismét alkalmassá tett belső térrel várja az érdeklődőket, így igazi kuriózum – írta a közlekedési társaság.

A csodaszép (579-es és az 511-es pályaszámú) PXV nosztalgia pótkocsik között van néhány apró, és néhány nagyobb különbség. A vasútbarátok számára érdekes, izgalmas kérdés lehet, hogy mik ezek. Most könnyen összehasonlítható a két jármű, hiszen együtt lesznek az ünnepi nosztalgiavonat közepén.

Menetrend:

A nosztalgiavonatokra HÉV-menetjegy és helyjegy váltása is kötelező, ezek hiányában a vonatra nem szabad felszállni.

  • A kedvezményre jogosultak 50 és 90%-os kedvezményű menetjegyet is válthatnak. Az adott szakaszra bérlettel rendelkezőknek és a díjmentes utazásra jogosultaknak csak helyjegyet kell váltaniuk.
  • Egyes közlekedési társaságok „U” jelű utazási igazolvánnyal vagy MÁV-START Vasúti Utazási Igazolvánnyal rendelkező munkavállalóinak és igazolvánnyal rendelkező családtagjaiknak a nosztalgiavonatokra csak helyjegyet szükséges váltani.
  • A helyjegy ára az NH6 jelzésű vonatok esetén mindenki számára 500 Ft. Nem konkrét ülőhelyre szól, a helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. (A helyjegyen technikai okból szerepelhet kocsi- és ülőhelyszám, melynek nincs gyakorlati jelentősége.)
  • Kisgyermek a vonaton csak akkor foglalhat el ülőhelyet, ha részére helyjegyet váltottak.
  • A nosztalgiavonatokon kerékpár és a kézipoggyász méretét meghaladó tárgy nem szállítható.
  • A nosztalgiavonatokon a BKK nosztalgia jegyek és bérletek nem érvényesek.

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/