Október végén érkezhet a Lexus LS sportváltozata

Mindössze két nappal ezelőtt az Instagramon megjelent egy japán autós szaklap címlapjáról készült fotó, amin a hivatalosan még nem megerősített Lexus LS F látható végleges változatában. Azt nem sikerült pontosan kideríteni, hogy melyik magazinról van szó (nagy eséllyel a Best Car címoldala látható a fotón). Annyi azonban biztosnak tűnik a kiszivárogtatott információk szerint, hogy az október végén nyíló Tokiói Autószalonra időzíti sportos zászlóshajójának bemutatását a Lexus. A fényképeket egy rajongó készítette a megjelenés előtt álló magazinról; ez ugyan még nem hivatalos kép, de az autó nagyon szériaközelinek tűnik fotón.
Régóta rebesgetett titok, hogy hamarosan érkezik az LC F, a Lexus új generációs padlólemezre épülő túrakupéjának lehengerlő teljesítményű, dinamikus hangolású sportverziója. A legújabb hírek szerint azonban a kétajtós csúcsverzió hajtáslánca a márka luxuslimuzinjába, az LS-be is bekerülhet.
A japán sajtó kész tényként hajlamos kezelni, hogy az LC F (és ezek szerint az LS F is) egy új fejlesztésű 4,0 literes, V8-as turbómotort kap majd, amely akár 590 lóerős és 680 Nm nyomatékú is lehet. Ezzel az LS F méltó ellenfele volna a Mercedes-AMG S 63 (585 LE) sportmodellnek (a BMW egyáltalán nem, az Audi pedig az A8 generációváltása miatt pillanatnyilag nem tud részt venni csúcsmotorizált luxusmodellek küzdelmében.)
A Lexus korábban bejelentette, hogy az október 27-én nyitó Tokiói Autószalonra valami nagy meglepetéssel készül. Azt már márciusban írásba adták, hogy ez nem az LC F lesz – de hogy a lehulló lepel alól az LS F bukkan elő, vagy valami egészen más modellel (ha egyáltalán modellel) készül a márka, egyelőre még nem tudni.
Az LS F bemutatása azért is lenne mérföldkő a Lexus történetében, mert az LS luxusszedán eddigi pályafutása és négy korábbi generációja során egyszer sem készült radikálisan sportos hangolású változat a modellből. Bár több típus is megrendelhető volt feljavított fékrendszerrel, áthangolt felfüggesztéssel, gyorsabban kapcsoló sebességváltóval, érdemi teljesítménynövelést egyik korábbi modellhez sem kínált a gyár.

Fotó: jzinternational (Instagram) és Lexus