Öröm és boldogság van – A Car of the year kategóriagyőztesek harmadát adta a VW-csoport

A brit What car? magazin év elején szokta kihirdetni, melyik modelleket tartják kategóriájukban az év autójának. Ezúttal a 21 kategória közül hetet nyertek meg a Volkswagen-konszernhez tartozó gépkocsik, ami kifejezetten jó eredmény.

Az év családi autójának a SEAT Leon 1.5 TSI 130 Evo FR-t választották. A lap szakértőit lenyűgözte, milyen remekül vezethető a Leon: élénken reagál, akárcsak egy raliautó, amely minden utazást élvezetessé tesz, ugyanakkor nincs kompromisszum: a kocsi tervezői nem áldozták fel a kényelmet.

Mindez hihetetlen sokoldalúságot eredményez, hiszen mérsékelt árért teljes értékű élményt és családbarát szolgáltatásokat kapunk.

A Volkswagen ID.3 bizonyult a legjobb kis elektromos kocsinak. Ez a kategória fürge városi autókat és praktikus kisautókat foglal magában, így erős a verseny.

w_volkswagen_id3.jpg

A tesztelők az ID.3 fő erősségének tartják többek között a kezelhetőséget, mert, a hátsókerék-hajtású, ugyanakkor nem farnehéz, hanem kiegyensúlyozott, és hajszálpontosan kormányozható, jó visszajelzéseket adó autót igazán szórakoztató vezetni. Eközben praktikussága révén felveszi a versenyt a kategória tágasabb modelljeivel. 

Az MPV/buszlimuzin kategória győztese a Volkswagen Touran 1.5 TSI 150 SE lett.

w_volkswagen_touran_m.jpg

A magazin kiemelte a Touran belterének variálhatóságát. A második sor három ülése például egymástól függetlenül csúsztatható, és – szokatlan módon – mind az öt hátsó ülésen Isofix gyermekülés rögzítőket találunk, így a Touran különösen jó a nagy családok számára.

Mindamellett a Touran korántsem viselkedik autóbuszként, sőt karakterisztikája inkább kisebb ferdehátú, vagyis hatchback modellre emlékeztet.

Ezután két Škoda kombi következik, de mindkettő más-más osztályba tartozik.

w_skoda_octavia_iv_estate_m.jpg

A Plug-in hibridek között a Škoda Octavia iV Estate lett az első, ugyanakkor azon már meg sem lepődünk, hogy az év kombija a tágasság, kényelem és gazdaságosság bajnoka, a Škoda Superb Estate 2.0 TDI 150 SE.

w_skoda_superb_estate_m.jpg

A sportkocsik kategóriagyőztese a Porsche 718 Cayman GTS 4.0lett,

w_porsche_718_cayman_gts_m.jpg

míg a legfelsőbb osztály, a szupersport kategória királya nem lett más, mint a Porsche Taycan 4S.

w_porsche_taycan_m.jpg

dasblog