Öt Euro NCAP-csillagos az új Opel Grandland X

  • Jó értékelést kapott a biztonsági alapfelszerelés

  • Automatikus vészfékezés és fáradtság-felismerő egészíti ki az ajánlatot

  • Nyugodtabbá teszi az autózást az Opel OnStar „őrangyala”

Az új Opel Grandland X az Euro NCAP ma nyilvánosságra hozott törésteszt-eredményei között a maximálisan lehetséges öt csillaggal szerepel (részletek itt). A stílusos, ugyanakkor rendkívül praktikus SUV mind a négy biztonsági kategóriában jó osztályzatot kapott – a felnőtt és gyermek utasok védelmére éppúgy, mint a gyalogosvédelemre és a biztonsági asszisztensekre.

Az Euro NCAP ezenkívül ellenőrizte a Grandland X kívánságra beépített automatikus vészfékezésének hatásosságát is, és a teszten remekül bevált a rendszer.

Ezen túlmenően is sokféle elsőosztályú asszisztens- és biztonsági rendszer közül választhat az Opel Grandland X vásárlója. A fáradtság-felismerő például riasztja az autóst, ha elbágyadásra vagy figyelmetlenségre lehet következtetni a vezetési stílusából. Ilyenkor emlékezteti, hogy hosszabb úton tartson néha pihenőt. Az opcionális teljesen LED-es (AFL LED) fényszóró pedig anélkül biztosítja a lehető legjobb látást, hogy elvakítana másokat, nappallá varázsolja az éjszakát, és önműködően alkalmazkodik a menethelyzethez.

Az utazást a Grandland X fedélzetén >>>