Péntektől újra kaphatóak a MÁV balatoni és bakonyi napijegyei


     Péntektől újra lehet utazni a Balatonnál és a Bakonyban azokkal a napijegyekkel, amelyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek – közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

    Azt írták, hogy a MÁV-Start az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legnépszerűbb területeken.


    A tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezren utaztak a napijegyekkel.
    Kiemelték, hogy a

és a Balaton72 korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körül. Ezek a konstrukciók kedvező ajánlatot nyújtanak a már a Balatonnál tartózkodóknak a tó partján elérhető turisztikai látványosságok felkeresésére is. Tavaly több mint 29 ezret váltottak a termékcsalád tagjaiból.


    Idén a Balaton24 Duo és a Balaton72 Duo már nem elérhető – közölték. A megújult Balaton24 és Balaton72 azonban érvényes a Volánbusznak a tó keleti partján közlekedő járataira is. Így a termékekkel körbe lehet utazni a Balatont, valamint el lehet jutni turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településekre is, például Tihanyba.


    A Balaton24 és a Balaton72 április 15-étől november 1-jéig minden napra megváltható.


    A MÁV Zrt. arról is írt, hogy a tavaly bevezetett Bakony napijegy az egyik legszebb viszonylaton, a Cuha völgyében futó Veszprém-Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján.


    Múlt évben 1300 ilyen terméket értékesítettek.


    A Bakony napijegy április 15-étől június 18-áig és augusztus 29-étől október 31-éig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg, június 19-étől augusztus 28-áig azonban minden napra megvásárolható – olvasható a közleményben.