Pótlóbusz jár a ráckevei HÉV helyett egy szakaszon a hétvégén

Pótlóbusz jár a hétvégén a ráckevei (H6-os) HÉV helyett a Közvágóhíd és Dunaharaszti-külső között – közölte a Budapesti Közlekedés Központ (BKK) az MTI-vel.

Azt írták: a H6-os HÉV rövidített útvonalon jár október 28-án és 29-én (szombaton és vasárnap) Dunaharaszti-külső és Ráckeve, illetve Tököl között. Jövő hétfőn és kedden újra a menetrend szerint, a végállomásaik között közlekednek a HÉV-szerelvények, de Dunaharaszti-külső és Soroksár, Hősök tere között mindkét irányban egy vágányon járnak.

A HÉV-pótló autóbuszokhoz csatlakozás biztosítása és az egyvágányos közlekedési rend miatt a ráckevei HÉV a vágányzári menetrend szerint közlekedik majd. Minden pótlóbuszon szállítható kerékpár.

A pótlóbuszokon a Közvágóhíd és Millenniumtelep között a Budapesten belül érvényes helyi, Millenniumtelep és Dunaharaszti-külső között pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.

A BKK közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy átszállásnál nem kell új jegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni.