Red Dot dizájndíjas a Honda ADV

  • A márka történetében először minden Red Dot-termékkategóriájában nyert a Honda
  • Az NT1100 motorkerékpár és az ADV350 robogó esetében is a tervezést díjazták a döntőbizottság tagjai

A Red Dot díj az egyik legrangosabb nemzetközi elismerés, amit kiváló terméktervezésért ítélnek oda. A nemzetközi zsűri 50 szakembert tömörít, akik tesztelik és értékelik a benevezett tárgyakat, majd összegzik, illetve megvitatják tapasztalataikat a tervezésre és az innovációra vonatkozóan. Az elbírálás módját minden évben átgondolják, és a legújabb technikai, társadalmi, gazdasági, valamint környezetvédelmi viszonyokhoz igazítják.

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen autóink, motorjaink és kisgépeink is kivívták a zsűri elismerését. A Honda történetében először minden Red Dot Design Awards-kategóriában győzedelmeskedtek a márka fejlesztései – mondta el Toshinobu Minami, a Honda R&D Co. Ltd. ügyvezető igazgatója. – Ez újabb tanúbizonysága annak, hogy termékeivel, ötleteivel és műszaki megoldásaival egyaránt az emberiséget igyekszik szolgálni a Honda, és továbbra is ez a vezérelv meghatározza vállalatunk működését. Innovatív hozzáállásunk természetesen a jövőben sem változik majd, továbbra is azon dolgozunk, hogy formabontó és szórakoztató fejlesztésekkel tegyük jobbá az emberek életét – zárta sorait.

Az ADV350 túrarobogó a 2017-ben bemutatott, kétkerekű SUV-ként aposztrofált X-ADV 750 testvére, így azonos értékekkel dicsekedhet: terepes megjelenés, szögletes, sok felületből építkező formavilág, nagy szabad hasmagasság      és robogókra jellemző, kimagasló használati érték. Küldetését az ún. New Urban Adventure, azaz Új városi kaland jelmondat írja le legérzékletesebben, egyértelműen jelezve a közönségnek, hogy ez az egyedi megjelenésű, középkategóriás robogó teljesen új élményt nyújt. Ebben nagy szerepet játszik a kategóriában egyedülálló, masszív futómű, ami a legrosszabb minőségű útburkolaton is kiváló menetkomfortot szavatol.