Rendhagyó Mercedes-Benz találkozónak ad otthont a Korda Filmpark szeptember 2-án

Az 1947-ben újraindult személyautó gyártás és az affalterbachi tuningműhely (AMG) 50. születésnapjának ünneplésére invitálja a könnyed családi programok és az autók szerelmeseit a W123-as rajongói klub. A csillagos márka kettős jubileuma ezúttal a szemnek és a szájnak is feledhetetlen élményt ígér. Száznál is több különleges autócsoda várja az érdeklődőket a filmgyártás világát bemutató Korda Filmpark területén, egyúttal az Etyeki Piknik gasztronómiai kincseinek felfedezésére is lehetőség nyílik.

Nem bíztak semmit a véletlenre a szervezők: a Kezes-lábos hangulatot megidéző szüreti esemény és a különleges helyszín a patinás márkához méltó ünnepi közeggel kecsegteti a nagyérdeműt. A szeptember 2-án 10 és 18 óra között megrendezésre kerülő esemény nemcsak az évfordulók miatt különleges, hanem a helyszín, a programok és a résztvevők sokszínűsége miatt is. Laczházy Sebastian, a SPEEDWORLD Hungary ügyvezetője és az esemény egyik főszervezője hangsúlyozta, hogy olyan Mercedes találkozót terveznek idén, melyre korábban nem volt példa a márka rajongóinak körében idehaza: az országos sokadalom különlegessége abban rejlik, hogy klubtagságtól és típustól függetlenül minden Mercedes tulajdonost várnak.

Az esemény apropóját a második világháború utáni, 1947-es gyártás újraindítása és a 20 évvel későbbi AMG manufaktúra működésének megkezdése adja, melyek a Mercedes-Benz történelmének mérföldkövei. 1937-től a Daimler AG a hadiipar kiszolgálására kényszerült, repülőgépmotorok, tankok és tengeralattjárók alkatrészeinek gyártása és összeszerelése volt a fő feladatuk. Tíz évvel később azonban az üzemek rekonstrukciója mellett a személyautó és haszonjármű gyártás beindítását tartották a legfontosabb lépésnek, és noha korábban a versenysportban is kimagasló eredményeik voltak, a rajtrácshoz való visszatérés ekkor még nem kaphatott helyet az agendában. 1967. június elsején azonban a Mercedes két korábbi mérnöke, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher megalapították az AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH-t egy átalakított malom épületében, a Stuttgarthoz közel található Burgstall an der Murr nevű településen” – fejtette ki Kövesdi Dénes, a Mercedes-Benz W123 Club Hungary társelnöke a rendhagyó találkozó apropóját.

A stuttgarti márka minden típusának és évjáratának tulajdonosai mellett az autót mellőző piknikezők, a „laikusok” és a nem csillagos emblémát viselő autósok előtt is nyitott a rendezvény. A stúdió látogatóközpontjában a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét tekinthetik meg az érdeklődők, de színpadi és off-road programok is szerepelnek a repertoárban. „A filmpark 10. születésnapja alkalmából a korábbi kiállítást felfrissítettük, s a Da Vinci Learning csatorna támogatásával friss és digitális elemekkel újítottunk meg tárlatunkat” – mondta Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője.

Filmes képi és hangtrükkök, mint például a lódobogás a kalandfilmekben, a stop-motion animáció vagy az optikai illúziók – csak néhány filmes talány, amire a látogatók most megkaphatják a választ. Mi az a tükörszoba? Hogyan lehet a plafonon járni? Mi az a 3d live puzzle? A felsorolt érdekességeken túl elsőként mutat be a filmgyár egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol a látogatók egy különleges digitális kísérletben vehetnek részt egy híres történelmi felfedező társaságában! Az Etyeki Piknik megújult gasztrosétányán pedig 23 helyszínen várják az érdeklődőket hideg-meleg finomságokkal, musttal, sajttal, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és a legkiválóbb népzenészekkel.

Látogatók részére a belépőjegyeket a Korda Filmpark általános szabályzata szerint készpénzzel, bankkártyával és az OTP SZÉP-kártya szabadidő részével lehet kiegyenlíteni. Hat éves korig a gyermekek belépése ingyenes, a jegyárakról bővebb tájékoztatás itt olvasható. Az autós szépségverseny regisztrációja még nyitott, a W123-as közösségi oldalon jelentkező Mercedes tulajdonosok (plusz egy felnőtt) 3100 forintos belépő díj ellenében hajthatnak be a területre.

Az esemény fő támogatója a márka hazai importőre, a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület. További támogatóink: Autós Nagykoalíció, Continental Hungária Kft.