Rossi Mooré a bajnoki cím, HUMDA Academy-háziverseny a Northern Talent Cup-on

Rossi Moor lett a Northern Talent Cup idei bajnoka, a második helyen Farkas Kevin végzett – mindketten a HUMDA Academy által támogatott versenyzők. A MotoGP-t szervező Dorna Sports S.L. által az Európa északi, középső, valamint keleti részén élő fiatal motorosok számára létrehozott gyorsasági versenysorozat bajnoki címe nem a pályán dőlt el, mert sérülés miatt sem a tabellán élen álló Rossi Moor, sem a második helyen lévő Farkas Kevin nem tudott elindulni a Red Bull Ringen rendezett hétvégi futamokon.

Spielbergben élete első futamgyőzelmét szerezte Varga Tibor, aki összetettben a 6. lett a sorozatban és ugyancsak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott utánpótlás-nevelési rendszer támogatásával versenyez. Vincze Martin a 7. helyen végzett, így a Dorna Sport S.L. fiatal motorosoknak szóló szériájának idei sorozatát nyugodtan nevezhetjük magyar, sőt, HUMDA Academy háziversenynek.

Görbe Soma Misanóban versenyzett a hétvégén a JuniorGP sorozatban, ahol tizennyolcadikként látta meg a kockás zászlót. A motokrosszos Katona Áron a két futamon indult, egy harmadik és egy második helyet szerzett, összetettben az ezüstérmet szerezte meg a 85 köbcentiméteresek között az ADAC MX MASTERS jaueri versenyhétvégéjén. Számadó Máté az IDM Német Gyorsasági Motoros Bajnokságon, szintén az ausztriai Red Bull Ringen az első futamon hetedik, a másodikon pedig kilencedik lett a 28 fős mezőnyben.

A gokartos Zsebő Marcell a Club Sport bajnoka lett Minimax kategóriában.

– Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen tehetséges fiatalokkal dolgozhatunk együtt – mondta a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója. Weingartner Balázs emlékeztetett rá: a programmal a jövő Michelisz Norbertjeit és Talmácsi Gáborjait szeretnék megtalálni. – A mostani munkával tudjuk megalapozni azt, hogy néhány év múlva a legrangosabb sorozatokban magyaroknak is tudjunk majd szurkolni – tette hozzá.

– Több mint száz versenyzőből választottuk ki azt a 29 versenyzőt, akit első körben bevontunk a programba – idézte fel a HUMDA Zrt. sport és közlekedésbiztonsági igazgatója. Őry Kornél, hozzátette: a HUMDA Academy tagjai nem csupán anyagi támogatásban részesülnek, de jogi-, kommunikációs- és marketing segítséget is kaphatnak, sőt, fizikai vagy mentális felkészülésük során is számíthatnak a HUMDA szakértőire.

A HUMDA támogatásával versenyző Kiss Norbert jó hétvégét tudhat maga mögött; Csehországban pályacsúcsot autózott, valamint mindkét időmérő edzést és mindkét versenynap első futamát megnyerte. A második, fordított rajtrácsos futamokon is javítani tudott a rajtpozícióin, így 4. és 7. helyeken ért célba, annak ellenére, hogy kisebb technikai problémák hátráltatták és egy vetélytársa leszorította a pályáról. A Révész Racing háromszoros Európa-bajnoka elégedett lehet, hiszen növelni tudta fölényét a bajnokságban és 60 pont előnnyel utazik a kamion Európa-bajnokság jövő heti, belgiumi versenyhétvégére.