A rossz metrópótlás miatt hétfőn reggel összeomolhat a közösségi közlekedés

A 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés.

Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón nagy szakmai hibának nevezte, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást.

Kiemelte, hiba volt a 3-as vonal északi szakaszával kezdeni a felújítást, a középső, vagy a kőbányai rész rekonstrukciója alatt ugyanis meg lehetett volna hosszabbítani a 14-es villamost a Deák Ferenc térig, ami jelentősen könnyítette volna a pótlást.

Pongrácz Gergely szerint a 3-as metró műszaki színvonala a felújítás után sem felel majd meg a 21. századi elvárásoknak. Példaként említette, hogy a beruházásból kimaradt a teljes akadálymentesítés.

Az LMP budapesti elnöke megjegyezte továbbá, hogy az egyik bécsi metróvonalat a budapesti 3-as vonalnál olcsóbban, átszámítva mintegy 100 milliárd forintért újítják meg.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a sajtótájékoztatón megengedhetetlennek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester azzal a cinikus megjegyzéssel zárta ki a mozgáskorlátozottakat a felújításból, hogy ők eddig sem használták a metrót.

Az ellenzéki politikus szerint ez csak azért van így, mert a metró jelenleg sem akadálymentesített.

Senki se higgye el, hogy nem lehet forrást találni a teljes akadálymentesítésre, ha az olimpia, vagy a vizes világbajnokság megrendezésére van pénze az országnak és a fővárosnak – tette hozzá Csárdi Antal.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/03/egy-evnyi-tomeny-cumi-kezdodik/