A SEAT új SUV modelljének a neve lehet Alboran, Aranda, Avila vagy Tarraco

Alboran, Aranda, Avila vagy Tarraco. E közül a négy spanyol földrajzi név közül kerül ki az az egy, amely a SEAT 2018-ban piacra kerülő új nagyméretű SUV modelljét is jelöli majd. A döntősök listáját a SEAT elnöke, Luca de Meo a Frankfurti Autószalon első napján tartott beszédében hirdette ki.

A mai naptól egészen szeptember 25-ig tudnak az érdeklődők szavazni, kedvenc jelöltjüket pedig a seat.es/buscanombre vagy a seat.com/seekingname oldalakon leadott voksaikkal támogathatják. A legtöbb szavazatott szerzett földrajzi név lesz a győztes.
A négy döntős név már túljutott a megmérettetés első részén, így mindegyiküknek esélye van arra, hogy az Ateca és az Arona modelleket követő harmadik, nagyméretű SEAT SUV modellt róla nevezzék el. A jelenlegi szakaszban a korábbi kilenc jelöltet tartalmazó névsort szűkítették le négyre. Ehhez a márka a legfőbb piacain végzett fókuszcsoportos vizsgálatokat illetve azokban az országokban folytatott további teszteket, ahol a SEAT is jelen van.
A négy jelöltről és a kezdeményezés sikeréről is beszélt a SEAT elnöke, Luca de Meo, aki a Frankfurti Autószalonon tartott beszédében kiemelte, hogy „Az Alboran, Aranda, Avila és Tarraco név rendelkezik minden olyan jellemzővel és megfelel minden olyan követelménynek, amely ahhoz szükséges, hogy a SEAT szimbólumává váljon. Az ötlet elsöprő sikert aratott és ezúton szeretnénk ismét köszönetet mondani annak a 106 országot képviselő több, mint 133 000 rajongónak, akik részt vettek a kezdeményezésben. Már csak a döntő maradt hátra, ahol szintén mindenkit részvételre és szavazásra bíztatunk.”

A négy döntős

Alboran: az Alborán-tenger a Földközi-tenger legnyugatibb része, a Földközi-tenger nyugati részében működő áramlatok egyik motorja, Európa tengerei közül az egyik legváltozatosabb élővilággal rendelkező tenger.
Aranda: Burgos tartományban található város, több, mint 32.000 lakossal. A Kasztília és Leon régióban található település a történelmi bor régióként ismert Ribera del Duero járás központja
Avila: Kasztília és Leon régiójában található város, amely tengerszint feletti 1 131 méteres magasságával a legmagasabban fekvő tartományi központ Spanyolországban. Az óvárost körbevevő fal a város szimbóluma.
Tarraco: az ősi Hispánia egyik legjelentősebb, korábban római városának neve, amely ma a Tarragona nevet viseli. Régészeti maradványai 2000-ben felkerültek az UNESCO Világörökségi Listájára.
A #SEATseekingName kezdeményezés június 1-jén indult és 106 ország SEAT rajongóitól összesen 133 332 javaslat érkezett az új nevet illetően. Ők összesen 10 130 spanyol földrajzi nevet javasoltak a márka által meghatározott iránymutatások alapján. A válogatás ezután szigorú nyelvi és jogi kritériumok mellett folytatódott, figyelembe véve, hogy a kiválasztott nevek tükrözzék a SEAT márka értékeit és képviseljék a SEAT új SUV modelljének tulajdonságait.
A döntősök kiválasztását követően a SEAT új SUV modelljének nevét október 15-e előtt hirdeti ki a márka. A SEAT történetében először közönségszavazás dönt az új modell nevéről, amely 13 korábbi SEAT modellt jelölő földrajzi névhez csatlakozhat majd. A sor 1982-ben a Ronda névvel indult és azóta is ezek a spanyol földrajzi nevek fémjelzik a SEAT modelljeit.