Sokkal jobb infotainment élményt ígér a Toyota

A jövőben az autók legfontosabb fődarabja nem a motor, hanem a szoftver lesz, állítják elemzők. Az biztos, hogy a Toyota nem bízza a véletlenre a dolgot, és vadonatúj részleget hozott létre az online és infotainment technológiák fejlesztésére.

Az Egyesült Államok Texas államában működik a Toyota legújabb, legmodernebb kutató-fejlesztő részlege. Aligha véletlen, hogy a vállalat itt hozta létre azt az új osztályt, amelyik a jelen és a közeljövő legfontosabb fedélzeti technológiáin, az online kapcsolódáson, valamint az információs és szórakoztató rendszereken fog dolgozni.
A mintegy száz főt foglalkoztató részleg, a „Connected Technologies” a legkülönbözőbb szakterületekről gyűjtötte össze a Toyota legjobb szakembereit, akik szolgáltatások és hardveres megoldások kifejlesztésével igyekeznek majd minden eddiginél fejlettebb, személyre szabható megoldásokat kínálni a Toyota és a Lexus ügyfelei számára.
Az átállást haladéktalanul megkezdte a Toyota, köszönhetően annak az új Toyota One struktúrának, ami minden eddiginél hatékonyabb és gördülékenyebb együttműködést tesz lehetővé az egyes szakterületek között.

A Connected Technologies részleget nem más, mint Zack Hicks a Toyota Motor North America információ-technológiai vezérigazgatója vezeti. „Küldetésünk, hogy a modern megoldások révén minden eddiginél emberibb felhasználói élményt biztosíthassunk ügyfeleink számára. A személyre szabott vezetési élmény következő lépcsőfoka az online gépkocsi, amely folyamatos kapcsolatot biztosít egyfelől a felhasználó és a külvilág, másfelől az autó és a külvilág között. Ezenfelül, az ügyfelek igényeihez pontosan igazodva egyre tökéletesebb szolgáltatásokat képes biztosítani számukra” – vázolta feladataikat Hicks.