A Soul, a Forte, a Cadenza, a Niro és a Sorento is az élen

2016 után is a Kia vezeti a J. D. Power minőségi ranglistát

  • A Soul, a Forte, a Cadenza, a Niro és a Sorento is kategóriája legjobb helyét szerezte meg a neves minőségi felmérésben

  • A legkevesebb fajlagos hibát a Kia Cadenza produkálta az összes vizsgált modell

közül

  • A Kia egyedülálló 7 éves, 150 000 km-es garanciája minden Európában értékesített új Kiára érvényes

A Kia Motors 2016 után idén is az élen végzett a J.D. Power minőségfelmérésében. A Kia minőségi fejlődése a felmérésben résztvevő autógyártók közül messze a legkiemelkedőbb az elmúlt húsz évben.

A Kia egyedülálló módon, öt kategóriában is kiválóan teljesített. A Soul, a Niro, a Sorento, a Forte, és a Cadenza is megnyerte saját kategóriáját. A Soul-nak ez már a harmadik egymás utáni J.D. Power minőségi díja, miközben a Cadenza és a Niro újoncként szerepelt, és így is diadalmaskodott, úgy, hogy a Cadenza ráadásul a felmérésben részt vevő valamennyi modellnél jobb eredményt ért el!

A felmérésben szereplő hét Kia modell első, vagy második helyen végzett – jóval kevesebb hibát és vásárlói panaszt produkálva, mint konkurenseik.

A Kia egyéb minőségi felmérésekben és vizsgálatokban is kiválóan teljesít, a Sportage például első helyen végzett a J.D. Power 2016-os európai megbízhatósági vizsgálatában.

Michael Sprague, a Kia Motors America alelnöke szerint: “A Kia a teljes autóipart maga mögé utasította a J.D. Power idei minőségi felmérésén. Többen meglepődtek azon a tényen, hogy 2016 után idén is sikerült megőriznünk kiváló helyezéseinket. Ma már világos és egyértelmű a helyzet, és az abból fakadó üzenet is: a Kia már második éve a minőség legmagasabb fokát képviseli, több kategóriagyőzelmet begyűjtve, mint bármelyik versenytársa. Eredményeink megerősítik hitünket és fáradozásainkat, miközben ékesen bizonyítják, hogy a minőség minden autónk szerves és alapvető eleme.”

Az eredmények kihirdetésekor Dave Sargent a J.D. Power autóipari üzletágának vezetője elmondta: “Kétség sem fér hozzá, hogy az autók minősége hatalmas javulást mutat az elmúlt években. Úgy tűnik, hogy az ágazat összeszedte magát és ez a termékein nagyon határozottan érezhető is.”

A felmérés kérdéseire 77 415 tulajdonos válaszolt, 243 modellről 26 kategóriában. A kérdések a vezetési élményről, a motor és a hajtáslánc képességeiről, és többféle minőségi jellemzőről szóltak.

A Kia valamennyi európai modellje a márka egyedülálló, 7 éves, 150 000 km –re szóló garanciájával kerül forgalomba.