SpaceTourer Rip Curl Concept

HATÁROK NÉLKÜL 

A Citroën és a Rip Curl folytatja az együttműködést és a szabadságvágy szimbólumaként egy nem mindennapi járművet kínál. A két márka érthető módon a SpaceTourerben, a kaland és kikapcsolódás jegyében fogant kisbuszban találta meg a közös munka alapját. A kiváló menettulajdonságokkal rendelkező, hasznos technológiákkal gazdagon felvértezett, jól manőverezhető Spacetourer dizájn, helykínálat és kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát képviseli. A Rip Curl pedig mint a szörfös világ 1969 óta meghatározó szereplője, minden szakértelmével azon volt, hogy egy praktikus és funkcionális eszközt varázsoljon belőle a kültéri sportok és az utazás szerelmeseinek. Az autószalon alkalmával a SpaceTourer a Pössl által végrehajtott karosszériaátalakítást követően robusztus és praktikus kompakt lakóautóvá változott. A tanulmányautó számára az Automobiles Dangel fejlesztésében megvalósult összkerékhajtásnak köszönhetően a nehezen megközelíthető helyek sem okozhatnak többé problémát. A BlueHDi 150 S&S motor gondoskodik a megfelelő teljesítményről és sokoldalúságról.

  • CITROËN & RIP CURL: KÉT MÁRKA EGYMÁSRA TALÁLÁSA A DIZÁJN ÉS A KIKAPCSOLÓDÁS JEGYÉBEN

A Citroën és a Rip Curl együttműködése

A Rip Curl és a Citroën dizájnerei a szabadtéri sportok és a szörf emblematikus autójának álmodták meg a SpaceTourer Rip Curlt. A választott anyagok és színek, a speciális kivitel és a minden részletre kiterjedő figyelem egytől egyig a tanulmány sportos, szörfös és outdoor karakterét erősítik.

Európai turné: Rip Curl Tour by Citroën

2017. október és 2018. január között a SpaceTourer Rip Curl Concept a Rip Curl szörfcsapatával a fedélzetén körbejárja Európát. A legszebb német, angol, francia, spanyol, portugál és olasz szörfözőhelyeken mintegy húsz állomást ejtenek útba, ahol a nagyközönség a Rip Curl profi szörföseinek társaságában ingyen tesztelheti a neves márka legújabb vívmányait. A turné egyben ideális alkalom a szenvedélyes szörfösöknek készült különleges tanulmányautó felfedezésére is. És hogy a téli sportok szerelmeseiről se feledkezzünk meg, a turné vége Franciaország, Svájc és Ausztria hegyei között a snowboard jegyében zajlik majd.

Bővebben lásd: www.ripcurl.eu/fr/events/european/rip-curl-tour-by-citroen.html

A szörfbuszokra jellemző, egy tömbből faragott külső

A SpaceTourer Rip Curl Concept átvette a legendás szörfbuszok jellegzetes stílusjegyeit, köztük a kétszínű karosszériát. A választott színek a természeti környezettel harmonizáló, robusztus járművet mutatnak: az autó felső része sötét árnyalatú khakizöld, az alsó pedig sugárzó bézs. A karosszéria-övvonal magasságában húzódó neonsárga csík üde színfoltot képez a két árnyalat között és feldobja a jármű sziluettjét. A szintén zöld felnyitható tető nyitott állapotban hozzáillő anyagokkal egészül ki: khaki textil, nagyméretű szúnyogháló és a karosszéria közepén húzódó csíkkal harmonizáló neonsárga szegélyek. A 17” gyémántfényű alumínium keréktárcsákon meglepő módon visszaköszön az alsó rész bézs árnyalata. A jármű harcedzett külsejét erősítendő az első és hátsó lökhárító egy selyemfényű szürke védőelemmel egészült ki.

Erős kontrasztokra épülő, egységes külső és belső stílus

A beltér kialakítása tökéletesen illeszkedik a külső megjelenéshez. Az ülések továbbviszik a vízszintes tagolást és a karosszériánál megfigyelt kéttónusú kiképzést, jelentősen növelve ezzel a térérzetet. Az üléseket elegáns khaki bőr borítja, a bordák között vízszintes tűzéssel. A háttámlák felső része, a fejtámlák, az ajtóbetétek és az ülőlapok eleje sötétszürke Alcantara borítást kapott, mely a bőrünkkel érintkezve (váll, comb, alkar) bársonyos érzetet kelt. Itt is megtalálható a márka legfrissebb szériamodelljeire jellemző kontrasztszín: a neonsárga színfoltokban a karosszéria-övvonal élénk színe köszön vissza. Az üléseket ennek megfelelően díszvarrások, színes szegélyek és egy neonsárga csík díszítik. Az ülések mellett a műszerfalon, a kormányon és az ajtókon is fellelhetők a tanulmányautó identitásához hozzá tartozó neonsárga díszítőelemek.

A teljes belső berendezés átalakításra került. A matt feketére festett felületeken jól kiemelik a tárolóhelyeket a kontrasztos neonsárga sávok. Az első ülések hátoldalán a lehajtható asztalkákat khakiszínű bőr, a zsebeket pedig sötétszürke Alcantara kárpit borítja. Az összecsukható asztal khakiszínű.

Minden részletében a szörfözés szerelmeseit szolgálja

A SpaceTourer Rip Curl Concept a még kényelmesebb és egyszerűbb használat érdekében különböző speciális felszereléseket kínál, köztük az Outdoor csomagot. A tanulmány – igazi mobil otthon módjára – a csomagtérajtóba beépítve egy függönnyel ellátott tusolót rejt magában, mely kellemes felfrissülést nyújt egy szörfözéssel töltött fárasztó nap után. Az egyik belső tárolóhelyen elrejtett víztartállyal összekötött zuhanyozó a csomagtérajtó nyitott állapotában a gépkocsi hátsó felében helyezkedik el. Egy átlátszatlan függöny védi az utasteret a kifröcsögő víztől, ill. a tusoló személyt a kíváncsi tekintetektől. Az Outdoor csomagban található további tartozékok leveszik rólunk a felesleges terheket és segítenek abban, hogy valóban a lényegre koncentrálhassunk. Ilyenek például a szörfruháknak kialakított vízálló rekesz, a meteorológiai állomás vagy a jármű aljára rögzíthető trezor, melyben a szörfözés idejére a kulcsokat tárolhatjuk.

Speciális tartozékok még a plafonra erősített hevederek, melyek segítségével két szörfdeszka is szállítható az utastérben és a különböző Fatboy kiegészítők, melyek komfortosabbá teszik az életet az autó fedélzetén és az egyes állomáshelyeken: Lamzac kültéri kanapé, hordozható lámpa, pléd stb.

  • A MODERN KISBUSZTÓL A VARIÁLHATÓ LAKÓAUTÓIG: TOTÁLIS SZABADSÁG EGYSZER S MINDENKORRA

A Pössl az elsőszámú európai gyártó, amelyik kishaszonjárműveket alakít át lakóautóvá. A SpaceTourer alapjaira épített Campster, mely 2016. augusztusban mutatkozott be a legnagyobb lakóautó-kiállításon Düsseldorfban, egy személygépkocsi és egy lakóautó tökéletes elegye. A SpaceTourer camping car változata – a multifunkciós svájci bicskák mintájára – úgy lett kialakítva, hogy egy szabadban töltött nap után jól essen benne a pihenés és a feltöltődés. A „nomád” életmód és a korlátokat nem ismerő, outdoor szabadidős tevékenységek elvárásaira reflektáló SpaceTourer Rip Curl fedélzetén békés, nyugodt és könnyű időtöltésre rendezkedhetünk be.
A közepes (M) méretű SpaceTourer egy felnyitható tetejű többfunkciós minibusszá alakult, mely a minél kényelmesebb fedélzeti lét érdekében speciális felszereléseket kínál az utasainak. A különböző praktikus kialakításokkal a helykínálat is maximálisra növelhető. A kompakt külső méretekkel rendelkező (4,95 m hosszú, 1,92 m széles, 1,99 m magas) lakóautó rendkívül könnyen kormányozható, és – városban éppúgy, mint a keskeny vidéki utakon – jól lehet vele manőverezni. Visszafogott magasságának köszönhetően a parkolóházakba és a strandparkolókba is gond nélkül befér.
A tanulmányautó a nagyobb mozgásszabadság érdekében két elektromosan működtetett, szabad kezes oldalsó tolóajtóval és nyitható hátsó szélvédővel van felszerelve, belső felszerelései pedig garantáltan tartós, strapabíró anyagokból készültek. A mindennapi és a szabadidős tevékenységek szempontjából egyaránt praktikus, variálható beltérben nappali konfigurációban akár 7 személy is kényelmesen utazhat. Éjszakai kialakításban a két kétszemélyes fekvőhelyen összesen négyen tudnak aludni. A felnyitható tető tisztességes belmagasságot biztosít, így a gépjármű belsejében tartózkodva kényelmesen kiegyenesedhetünk. A Citroën Advanced Comfort® program alapelveihez híven, mely a tervezési folyamat minden állomásán nagy hangsúlyt fektet a kényelemre (legyen szó az ülésekről, a felfüggesztésről vagy a belső helykínálatról), e kompakt, modern és otthonos lakóautóból csupa derű és nyugalom árad.

Praktikusan variálható konyha- és étkezőblokk

A gáztűzhelyből, mosogatóból és rakodóhelyekből álló beépített konyhablokkban – akárcsak otthon – könnyen elkészíthetők az egyszerűbb ételek. Szükség esetén ki is lehet venni és a gépkocsin kívülre helyezni, hogy közelebb legyünk a természethez, vagy ha zavarnak a főzéssel együtt járó szagok. A főzőblokk melletti hűtőben hidegen tarthatjuk az ennivalót és az italokat. A kis konyha rakodóhelyekkel is kiegészül, hogy kéznél legyenek a főzéshez szükséges eszközök és az összes hozzávaló. A főzőblokk folytatásaként a hátsó üléspad előtt egy elrejthető és csúsztatható asztal helyezkedik el, mely körül kényelmesen, ülve étkezhetnek az utasok. Az első ülések hátraforgatásával otthonos étkezőhelyiség alakítható ki az asztal körül. Ha pedig szabadabban szeretnénk mozogni, az asztalt egyszerűen csak le kell hajtani a konyhablokkra, és máris kellemes pihenőtér áll a rendelkezésünkre.

Otthonos hálóhely

A SpaceTourer Rip Curl Concept tervezői egy barátságos, otthonos és kényelmes élettér megalkotását tűzték ki célul. A koncepció ezért bravúros módon két külön hálóteret is magában foglal, mely összesen négy személynek képes fekhelyet nyújtani. A hátsó üléspadot kihajtva sík és – a matracvédő jóvoltából –egyenletes felület alakítható ki, mely a lakóautó belsejében kényelmes fekhelyet biztosít két személy számára. A felnyitható tető egy másik kétszemélyes fekvőhelyet rejt. A tető felnyitásával előtűnik egy matrac, mely az utastér fölött kényelmes fekhelyként szolgál. Ez a háló félig az autó belsejében, félig azon kívül helyezkedik el: az utasok a természet lágy ölén, de a sátorponyva és a szúnyogháló védelmében szabadon élvezhetik a csillagok és a felkelő nap látványát vagy az ágak között fújdogáló szelet.

  • NAGY TÁVOLSÁGOKRA TERVEZETT KISBUSZ: HOSSZÚ TÁVON IS KÉNYELMES UTAZÁS

Igazi terepes tulajdonságok a Dangel-féle átalakítás jóvoltából

A korlátlan szabadság és kaland jegyében fogant SpaceTourer Rip Curl terepjárós tulajdonságokkal és környezettől függetlenül kiváló menetkényelemmel büszkélkedhet. A nagyobb igénybevételnek megfelelően kapcsolható összkerékhajtással és a szériamodellhez képest megemelt hasmagassággal rendelkezik. A SpaceTourer 4×4-es átalakítása a Citroën hálózatban rendelhető meg, és a terepjáró-specialistának számító, elzászi székhelyű Automobiles Dangel cég végzi.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/08/31/citroen-2017-es-frankfurti-autoszalonon/