“Súlyosabban büntessék az engedély nélkül vezetőket!”

    Elzárással is büntethetővé tenné a szocialista Molnár Zsolt azt, aki engedély nélkül vezet járművet. Az MSZP pártigazgatója bűncselekményként határozná meg, ha valaki úgy vezet, hogy attól hatóság eltiltotta.

    Az ellenzéki országgyűlési képviselő az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy az elmúlt hónapok, évek arról szóltak, sokan engedély nélkül vezetnek gépjárművet, vagy más gépi meghajtású eszközt.


    Hozzátette: ennek kiemelt társadalmi veszélyessége van, halálos és nagyon súlyos balesetek történtek, amelyeket vezetői engedéllyel nem rendelkező, vagy a vezetéstől eltiltott emberek okoztak.


    Molnár Zsolt közölte, hétfő este benyújtotta az Országgyűlésnek törvényjavaslatát annak érdekében, hogy kerüljön be a büntető törvénykönyvben (Btk.) önálló bűncselekményként az, ha valakit hatóság, vagy bíróság eltilt a járművezetéstől.


    Elmondta, javaslata értelmében súlyosabb szabálysértésnek minősülne, akár elzárással is büntethető lenne, ha valaki úgy vezet járművet, hogy nem szerezte meg a jogosítványt.


    A szocialista politikus azt mondta, a Btk. mellett a szabálysértési törvényt is módosító javaslatát megküldte a szakmai szervezeteknek és az ellenzéki frakcióvezetőknek támogatásukat kérve hozzá.