Szabadedzéssel és előfutamokkal indult a nyirádi idénynyitó

    Szabadedzéssel és az előfutamokkal megkezdődött a ralikrossz Európa-bajnokság idei első versenyhétvégéje Nyirádon.

    A két kategória, az RX1 és az RX3 résztvevői először a szabadedzésen ismerkedhettek testközelből a Nyirád Racing Center 1220 méteres pályájával, majd következtek mindkét géposztály számára az előfutamok. Ezek eredményei már beleszámítanak az összetett értékelésbe, melynek alapján kialakul majd vasárnap az elődöntősök névsora.


    A nyirádi hétvégén versenyzőként és rendezőként is szerepet vállaló Kárai Tamás (Audi S1) az RX1-esek első előfutamainak összesített eredménysorában hatodik lett, ezzel az övé volt a legjobb magyar eredmény. A leggyorsabbnak a svéd Anton Marklund (Hyundai i20) bizonyult, míg a többi magyar közül Koncseg Zoltán (Audi A1) a 11., Mózer Márk (Peugeot 208) a 14., Kiss László (Peugeot 208) a 18., Mózer Attila (Ford Fiesta) pedig a 19. volt. A kategória második előfutamait szintén Marklund zárta az élen, itt Kiss László volt a legjobb magyar a hetedik pozícióban, Koncseg nyolcadik, Mózer Attila 10., Mózer Márk 13., Kárai pedig 15. lett a húszfős mezőnyben.


    A kisebbik géposztályban, az RX3-asok között Szíjj Zsolt (Audi A1) volt a leggyorsabb magyar az első előfutamok során, melyeknek összetett eredménysorában negyedikként zárt. A leggyorsabb a cseh Jan Cerny (Skoda Citigo) volt, Répási Róbert (Audi A1) kilencedik, Ferjáncz András (Ford Fiesta) pedig 10. lett a 11 fős mezőnyben. A második előfutamok során a belga Kobe Pauwels (Audi A1) volt a legjobb, a magyarok közül Répási hatodik, Ferjáncz pedig hetedik volt, miközben Szíjj Zsoltot kizárták.


    A program vasárnap a bemelegítés után a harmadik előfutamokkal folytatódik, melyek után mindkét kategóriában kialakulnak az elődöntők mezőnyei.


    Az elődöntőket és a döntőket 17 órától rendezik a Nyirád Racing Centerben.