Szeptember 6-án bemutatkozik az új #Nissan #LEAF és az e-Pedal

Az egyszerű dolgok is lehetnek lenyűgözőek

A Nissan bejelentette, hogy a várva-várt Nissan LEAF-fel a forradalmi technológiát képviselő e-Pedal is bemutatkozik, mely teljesen átalakítja a vezetés élményét.

A középkonzolon található kapcsoló átállításával a gázpedál e-Pedal üzemmódra vált, ilyenkor a vezető az e-Pedalt használhatja a gyorsításhoz, a lassításhoz és a megálláshoz* is. Az e-Pedal az első olyan kezelőpedál, mely lehetővé teszi a vezetőnek, hogy az autót teljesen megállítsa, akár lejtőn is, és egy helyben tartsa a járművet az emelkedőkön és lejtőkön, majd azonnal gyorsíthasson, ha szeretne.

A vezetés során felmerülő helyzetek 90%-át ezzel az egy pedállal oldhatják meg a vezetők, így a vezetés feladata érdekesebbé és kevésbé fárasztóvá válik. Segítségével nem kell majd átlépni az egyik pedálról a másikra sűrű forgalomban és városi utakon való vezetés közben sem, így egyszerűbbé és szórakoztatóbbá válik a vezetés.

Az e-Pedal technológia egy újabb fontos mérföldkő a Nissan azon törekvésében, hogy a nagy példányszámban gyártott járműveiben is elérhetővé tegye a fejlett vezetéstámogató technológiákat. A biztonságosabb és egyben élvezetesebb közlekedést ígérő technológiák szerves részét képezik a Nissan Intelligent Mobility jövőképének. Ez a jövőkép foglalja össze a vállalatnak az autóhasználattal, az alkalmazott hajtásrendszerekkel, valamint az autók társadalmi integrációjával kapcsolatos fejlesztési terveit.

A Nissan LEAF – a világ első tömeggyártású elektromos járműve – bemutatásával a Nissan az elektromos járművek mozgalmának úttörője lett. Ma a Nissan LEAF a világ legnagyobb darabszámban értékesített elektromos járműve, melyből már több mint 277 000 példány talált gazdára világszerte.

A legfrissebb hírekért kövesse a #Nissan #LEAF #ElectrifyTheWorld-t.

*A hirtelen fékezést igénylő szituációkban továbbra is a fékpedált kell használnia a vezetőnek.