Szeptemberben e-képzés a lakóautó felfüggesztési rendszereiről

A 2022-ben kiadott B6 Camper és B6 Camper Advanced modellekkel a BILSTEIN először kínál nagy teljesítményű lengéscsillapítókat kifejezetten lakóautókhoz. Segítségükkel az ott általában alapfelszereltségként felszerelt transzporter felfüggesztési rendszerek jelentősen korszerűsíthetők. „A B6 Camperünk számos előnyt egyesít: ezek közé tartozik az extra biztonság oldalszélben és kanyarokban, valamint az intenzívebb és kényelmesebb vezetési élmény” – magyarázza Rainer Popiol, a BILSTEIN Akadémia vezetője. Kezdetben a kisteherautók és a Fiat Ducato (2006-os modellévtől) félig integrált járművek, valamint a Citroën és a Peugeot nagyrészt azonos járműveire épülő lakóautók szerepelnek. Minden egyéb termékinformáció megtalálható a camper.bilstein.com oldalon. „De nem csak a virágzó lakóautó-piac számára szeretnénk termékeket szállítani” – folytatja Rainer Popiol; “A virtuális e-oktatás révén a lehető legtöbb műhelyt szeretnénk alkalmassá tenni, hogy tanácsot adhassanak ügyfeleiknek. Aki ki tudja cserélni a lengéscsillapítókat egy szállító furgonon a műhelyében, annak semmi gondja nem lesz a BILSTEIN B6 Camper felszerelésével, beleértve az Advancedeket is. változat.”

Idén már két ingyenes virtuális e-oktató modul is megrendezésre került “BILSTEIN felfüggesztési technológia a CAMPER számára” címmel. Mivel a műhelyben dolgozók körében óriási a potenciális célcsoport, most újabb időponttal egészül ki 2022. szeptember 15-én 12:00-kor (német idő szerint). Regisztráljon közvetlenül a BILSTEIN Akadémia honlapján. Az online tanfolyam, amelyet egy tréner vezet élőben, körülbelül egy órás. A kurzus konkrétan az új lakóautó lengéscsillapítók alkalmazási területeit, a vásárlók elvárásait, a BILSTEIN lakóautó termékpalettáját, valamint a nagy teljesítményű lengéscsillapítók kialakítását és funkcióját fogja érinteni. A képzés részeként természetesen a telepítés is kitér majd. A résztvevők interaktívan részt vesznek a képzés minden szakaszában, és ismételten válaszolniuk kell a kérdésekre. Így kell internalizálniuk az információkat. A képzést követően minden végzett hallgató megkapja a BILSTEIN kiváló minőségű nyomtatott bizonyítványát, amellyel bármikor bemutathatja újonnan megszerzett tudását.

A BILSTEIN DampMatic® a B6 Camper Advancedben

A forradalmian új DampMatic®-t, amelyet a BILSTEIN a B6 Camper Advancedbe telepít, szintén részletesen és grafikusan ismertetjük a képzés során. Ezzel a tisztán mechanikus technológiával, amplitúdó-szelektív csillapítással egy vezérlődugattyú reagál az út által közvetített rezgésekre, és automatikusan kiválasztja a két karakterisztikus görbe közül az egyiket. „Lágy beállítás” esetén a lengéscsillapító olaj átfolyik a fődugattyún és egy speciális DampMatic® bypass-on. A „szorosabb” beállításnál az utóbbi zárva van, így az áramlás csökken.