Szeptemberben kezdődik az iskola, életbe lép a tanítási időben érvényes menetrend

Szeptember 1-jétől (péntektől) a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek. A BKK 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360 automatával biztosítja a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, a tanév kezdetekor azonban ajánlja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét. A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatást a 2016/2017-es tanévre, illetve annak második félévére érvényes okmányokkal a legkésőbb 2017. október 31-i kezdődátummal megváltott bérlettel lehet igénybe venni, ezután csak a most kezdődő tanévre érvényes diákigazolvánnyal lehet kedvezményesen, tanulóbérlettel utazni.
2017. szeptember 1-jén (pénteken) az oktatási intézményekben elkezdődik a 2017/2018-as tanév. Ettől a naptól a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek. A tanítási időszakban érvényes menetrend az év ezen időszakában megnövekedő utasforgalomhoz igazodva jellemzően a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképp a reggeli és a délutáni csúcsidőben: az iskolaidőszakban az autóbuszvonalakon több mint száz, a trolibuszhálózaton mintegy tíz járművel több közlekedik, mint a nyáron. A villamosvonalakon több mint negyvennel, a metróvonalakon pedig néggyel növekszik a szerelvények száma a forgalomban.
 
A BKK a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360, a hét minden napján egész nap elérhető jegy- és bérletkiadó automatával biztosítja a vásárlási lehetőségeket. A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg azt, lehetőleg a kevésbé frekventált helyszíneken üzemelő automaták igénybevételével. A www.bkk.hu/pontkereso oldalon akár helyszínre, akár nyitvatartási időre is keresve könnyen, gyorsan megtalálható a legközelebbi ügyfélközpont, pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata.
 
A fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2016/2017-es tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe. Ennek lejártát (de legkésőbb 2017. november 30-át) követően csak a 2017/2018-as tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.