Társadalmi egyeztetés kezdődik az M3-as metróvonal északi szakasza felújításának mobilitási tervéről

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal felújításának első üteme – a metró Újpest és a Lehel tér közötti pótlása – idejére kidolgozott forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét. A metrópótlás az északi szakaszon 2017. november elejétől várhatóan egy évig tart, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek. Az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégéken az M3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni. A részletesen, térségekre lebontott, interaktív felületen bemutatott javaslatokra a BKK 2017. szeptember 4-től 17-én éjfélig várja a fővárosban közlekedők észrevételeit, hozzászólásait a www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon; a beérkezett javaslatokat a terv véglegesítésekor figyelembe veszi.
 
Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakaszon várhatóan egy évig nem közlekedik majd az M3-as metró, pótlására a BKK – megvizsgálva, hogy várhatóan miként rendeződik majd át a forgalom –lakótérségekre lebontott, részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon térségeként bemutatott tervek jellemzője, hogy a belváros elérése érdekében az utasok igénybe vehetik az Újpest-Központ és a Lehel tér között közlekedő metrópótló autóbuszokat, valamint a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.
 
A metrópótlási tervek részletesen a www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon térségenként, interaktív, térképes felületen ismerhetők meg, ezen az oldalon keresztül véleményezheti bárki a tervezetet 2017. szeptember 4-től (hétfőtől) 17-én (vasárnap) éjfélig. A metrópótlás miatt kényszerűen megnövekedik majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség, amiért a BKK az érintettek türelmét kéri. A metróvonal infrastruktúra-felújításának célja, hogy elkészültével az utasok kényelmesebben, megújult állomásokon és vonalon keresztül, felújított metrószerelvényeken, utazhassanak.