Tassi Attila megszerezte a pole pozíciót Dubajban

A TCR International Series bajnoki címéért küzdő Tassi Attila a tizedik helyen végzett a dubaji időmérőn. Ezzel a M1RA Motorsport 18 éves tehetsége megszerezte a pole pozíciót a fordított rajtrácsos második futamra. Egyúttal életben tartotta esélyeit a végső győzelemre.

Dubajban rendezik a TCR szezonzáróját, és az év utolsó időmérőjének nem a legjobb előjelekkel vágott neki a M1RA Motorsport. A Michelisz Norbert által alapított magyar csapat Hondái kapták a legtöbb büntetősúlyt a mezőnyben, és emiatt tapadási gondokkal küszködtek, ráadásul Tassi Attila az első szabadedzést mért kör nélkül zárta, mert meghibásodott a motor az autójában.

A három M1RA-pilóta közül egyedül ő jutott be a legjobb tizenkettőt tömörítő Q2-be az időmérőn, csapattársai közül a brit Josh Files a 15., az olasz Roberto Colciago a 18. helyen kiesett. Tassi viszont remekül taktikázott a tizedik helyre, amellyel a fordított rajtrácsos második futamon komoly győzelmi esélyei vannak.

„Kockázatot vállaltunk ezzel a stratégiával, hiszen ha csak egyvalaki megelőz, nagyon rossz helyzetbe kerültem volna. Lett volna egy gyorsabb köröm is, amit végül elengedtünk, mert úgy láttuk, hogy összejöhet a fordított rajtrácsos pole. Örülök, hogy bejött a tervünk, szeretném holnap futamgyőzelemmel zárni az évet” – fogalmazott a kvalifikáció után Tassi.

A bajnokságot vezető francia Jean-Karl Vernay második lett az időmérőn a Volkswagenjével, és az ezért járó négy ponttal 25-re növelte az előnyét az élen a M1RA magyarjával szemben, akinek egyedül van még reális esélye befogni őt. Persze innen már Tassinak is szerencse kellene ehhez, viszont a M1RA csapatbajnoki címét be is biztosíthatja.

A szezonzáró dubaji futamok magyar idő szerint szombaton 8:20-kor és 12:35-kor rajtolnak.