Tassi dobogóra állt a második portugáliai futamon

     Tassi Attila a második helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének vasárnap délutáni második futamán, melyet a Zengő Motorsport Cupráját vezető brit Rob Huff nyert meg.

    A Team Engstler Hondájával induló Tassi ezzel a hétvége legjobb magyar eredményét érte el, az első futamon kilencedik lett.


    A WTCR hivatalos honlapja szerint a 2019-ben bajnok Michelisz Norbert az első viadalon negyedikként, a másodikon pedig ötödikként ért célba, így a magyarok közül ő szerezte a legtöbb pontot a Vila Realban rendezett idei ötödik fordulón. Nagy Dániel, Huff csapattársa az első viadalon 12. volt, a másodikon viszont kiesett.


    A portugáliai állomás első versenyét az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) nyerte vk-címvédő csapattársa, a francia Yann Ehrlacher előtt, míg az argentin Néstor Girolami (Honda) harmadik lett.


    A második futam volt a WTCR történetének 100. viadala, ezt nyerte meg a 2012-ben világbajnok Huff. Tassi mellett még Michelisz spanyol csapattársa, Mikel Azcona állhatott itt dobogóra.


    Az összetettben Azcona vezet, Urrutia a második, Ehrlacher a harmadik. Ami a magyarokat illeti, Michelisz a 11., Tassi a 13., Nagy a 15. helyről várja a folytatást.


    A versenysorozat következő fordulóját július 22-24. között rendezik a Róma közelében elhelyezkedő Vallelunga versenypályán.

    Az összetett állása 5 forduló után (még 5 van hátra): Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 153 pont, 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co) 137, 3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) 133, …11. Michelisz Norbert (Hyundai) 65, …13. Tassi Attila (Honda) 37, …15. Nagy Dániel (Cupra) 25