Tegyük biztonságosabbá a magyar átkelőket!

A Volvo Cars híres arról, hogy mindenek felett a közlekedésbiztonságot tartja szem előtt termékei fejlesztései során. Az új XC60 modell hazai sajtókampányát ebben a szellemben megtámogatjuk egy akcióval, melynek során a magyar autósok és magyar gyalogosok találkozási pontjait, a zebrákat kívánjuk biztonságosabbá tenni.

A kampány lényege, üzenete a következő:

„Mindannyian tudjuk, hogy a zebrán a gyalogosnak elsőbbsége van. Mégis, 2-3 naponta hallunk hírt arról, hogy gyalogátkelőhelyen történt halálos gázolás. A gázoló gyakran nem is észleli ilyenkor, hogy zebrához ér, lassítania, figyelnie kellene, mert a zebrák láthatósága, előjelzése sajnos Magyarországon korántsem olyan színvonalú, mint amilyennek lennie kellene.
 
A Volvo Autó Hungária a gyalogosok és gépjárművek találkozási pontjainak biztonságosabbá tétele érdekében akciót hirdet. Ha te is/Ön is ismersz/ismer olyan zebrát, amit valamiért nem vesznek észre, nem tisztelnek kellően az autósok, vagy ahol jellemzően gyerekek, esetleg idősek járnak át, akik komolyabb védelemre szorulnak, és jobban látható felfestéssel, könnyebben észlelhető táblákkal lehetne segíteni azon, hogy ez megváltozzon, jelezd/jelezze nekünk! Fotózd/fotózza, videózd/videózza le a zebrát, ahol te/Ön, esetleg gyermeked/gyermeke, idős rokonaid/rokonai, ismerőseid/ismerősei nem érzik biztonságban magukat, de technikai eszközökkel (jobban látható, akár világító táblával, felújított felfestéssel, esetleg a zebra áthelyezésével) a gyalogosok átkelése biztonságosabbá tehető!
 
A Volvo Autó Hungária jelentős összeget fordít arra, hogy az ország legveszélyesebb zebrái biztonságosabbak, jobban észlelhetőek legyenek és közelebb kerüljünk a végső célhoz: hogy soha, senki ne veszítse életét értelmetlenül egy közlekedési balesetben. A beérkezett javaslatokat szakmai zsűri segítségével rangsoroljuk, és táblák, felfestések, egyéb technikai eszközök alkalmazásával annyi zebrát teszünk biztonságosabbá, amennyit csak tudunk!

A bejelentéseket a Volvo Autó Hungária facebook oldalán várjuk  (https://www.facebook.com/VolvoAutoHungaria/photos/a.10150296364587545.332397.277808022544/10155136266957545/?type=3&theater)
– köszönjük a segítséget ahhoz, hogy segíthessünk!”