Típus-specifikus műszerfal-kialakítás digitális műszeregységgel

A MINI Cooper SE alapfelszereltségének az 5,5” képernyő-átmérőjű, típus-specifikus műszeregység is része. A fekete panelbe épített színes kijelzőt a belsőégésű erőforrással szerelt modellek műszeregységével megegyező helyre, a kormány mögé integrálták a tervezők. A teljes mértékben digitális kijelző középpontjában egy megjelenített számokkal dolgozó kilométeróra áll, amelynek ívét egy hagyományos stílusban világító kilométeróra-skála adja meg. Ez utóbbi a műszerfal tetején található fénygyűrűn is visszaköszön, a kiválasztott MINI Vezetési Üzemmód szerint piros (SPORT üzemmód), fehér (MID üzemmód) vagy zöld (GREEN és GREEN+ üzemmód) színben.

A digitális műszeregység az autó aktuális sebességén túl a nagyfeszültségű akkumulátor aktuális töltöttségi állapotát, az aktivált MINI Vezetési Üzemmódot, a bekapcsolt vezetést támogató rendszerek állapotát és a fedélzeti számítógép rendszerinformációit is képes megjeleníteni. Helyet kaphat továbbá a kijelzőn a tisztán elektromos meghajtással megtehető hatótávolság, a hajtáslánc-technológia pillanatnyi teljesítmény-leadása, a külső hőmérséklet, a pontos idő, a navigációs rendszerben aktivált úti célig hátralévő távolság, a forgalmi jelzéseket felismerő rendszer figyelmeztető üzenetei és a navigációs rendszer iránymutatásai. Sőt mi több, a brit prémiumgyártó ügyfeleinek arra is lehetőségük nyílik, hogy a digitális műszeregységen hívják elő csatlakoztatott okostelefonjuk kontaktlistáját és az audiorendszerben eltárolt zeneszámok listáját.

A műszeregység a jármű akkumulátorának töltésekor is hasznos információkkal szolgál. Ha a brit prémiumgyártó ügyfelei háztartási aljzathoz vagy járműtöltő oszlophoz csatlakoztatják a modellt, a digitális műszeregység nem csupán a pontos időt és a külső hőmérsékletet képes megjeleníteni, de a lítium-ion akkumulátor százalékos arányban elért töltöttségi szintjét és a tisztán elektromos meghajtással így megtehető hatótávolságot is. A rendszer ráadásul azt is képes kiszámolni, hogy az aktuális töltési sebességgel a jármű energiatároló egysége pontosan hány órára éri el maximális töltöttségi szintjét. A műszeregység háttérvilágításának árnyalata a töltési szituáció szerint változik: a MINI Cooper SE csatlakoztatásakor látható narancssárga színvilág a járműtöltés folyamatának idejére citromsárgára vált át, a töltés végét pedig zöld fények jelzik. Bárminemű rendellenességről vagy hibaüzenetről a rendszer piros háttérvilágítás mentén tájékoztatja a brit prémiumgyártó ügyfeleit.

A MINI Cooper SE exkluzív utastéri elemei között a középkonzolon található típus-specifikus előválasztó kar is megtalálható. Az elektromos rögzítőfék ugyancsak a középkonzolról aktiválható és deaktiválható, egyetlen gombnyomással.