Több, a tervezettől eltérő lezárás a tűzijáték miatt

Több, az eredetileg tervezettől eltérő lezárást tett közzé a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap este a Facebook-oldalán.
Azt írták: a rendezvények miatt a tervezetten túl lezárták a Margit híd Pestre vezető oldalát, a Rákóczi utat a Blaha Lujza tértől befelé, a Hegyalja utat a BAH csomóponttól befelé, a Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd útvonalat, illetve a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.
Emellett a 105-ös autóbusz megosztva a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar között jár, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, és a 178-as autóbusz pedig a Szabadság hídon át terelve közlekedik. A 4-es és a 6-os villamos a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen megállás nélkül áthalad.
Korábban a szervezők és a BKK is azt közölte: a fővárosi programok biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében hétfő reggel 6 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Lánchidat, a Lánchíd utcát, a Döbrentei utcát, az Ybl Miklós teret, a Várkert rakpartot, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát és a Bem rakpartot a Szilágyi Dezső térig.
A légi és a vízi parádé, valamint a tűzijáték miatt szombat este 10 órától vasárnap este fél 11-ig, majd az éjszaka később is több órára a pesti alsó rakpartot is lezárták a Margit hídtól a Havas utcáig. A budai alsó rakparton az Üstökös utcától a Lágymányosi hídig vasárnap reggel 7 órától késő estig, majd szintén hétfőre virradó éjszaka lesz lezárás.
A lezárások számos tömegközlekedési járat menetrendjét is érintik.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/08/21/ismet-valtozik-forgalmi-rend-az-arpad-hidnal/