„Tourguide” – Az „MBUX Voice Assistant” következő szintje az izgalmas utazásokhoz

A Mercedes-Benz egy új Mercedes me szolgáltatással – a „Tourguide” akusztikus útikalauzsal – bővíti „MBUX Voice Assistant” szolgáltatását.

A Mercedes-Benz digitális szolgáltatásai sok ügyfél számára szórakoztatóbbá és érdekesebbé teszik az autóval való utazást. A nyári vakációs szezonban a márka az MBUX Voice Assistant részeként elindítja az új Mercedes me „Tourguide” szolgáltatást. Amikor a rendszer kéri, az akusztikus útikalauz érdekes és szórakoztató információkat olvas fel a német autópályák útvonalán lévő látnivalókról, így szórakoztató módon töltheti el az időt nyaralás közben.

„Tourguide” – A Mercedes-Benz akusztikus útikalauza
A „Tourguide” audio útikalauz a Mercedes me „MBUX Voice Assistant” programjának részeként érhető el az EQS, EQE, C-Class, S-Class és AMG SL, valamint az új GLC és az új EQS SUV modellekben. 2022. június 1. óta gyártják. Érdekes és szórakoztató funkcióval egészíti ki a meglévő utazási információs funkciókat. A „Hey Mercedes, start Tourguide” hangutasításra válaszul az MBUX (Mercedes‑Benz User Experience) infotainment rendszer kiterjedt információkat olvas fel az útvonalon lévő látnivalókról. Az új audio útikalauz kezdetben csak Németországban érhető el, de később más országokban is bevezetik. A rendszer a német autópályák mentén mintegy 3400 barna színű turisztikai információs táblára reagál.

Ha a „Tourguide” be van kapcsolva, az MBUX automatikusan felolvassa a hasznos információkat a látványosságokról az út során. Üdülési vagy hétvégi kiruccanások alkalmával, vagy akár üzleti utazók számára a „Tourguide” üdvözlő és informatív közjátékot nyújt a hosszabb utakhoz. Az automatikus bejelentések tartalma kizárólag a Mercedes-Benz Group AG számára készült.

A bejelentések automatikusan elkezdődnek, amikor az autó áthalad az első jelzésen. Ha a sofőr szünetet tart vagy elhagyja az autópályát, a szolgáltatás 90 perc elteltével automatikusan kikapcsol. Természetesen a sofőr bármikor deaktiválhatja a szolgáltatást, ismét hangutasítással vagy érintéssel. Az egyik különösen kényelmes funkció az automatikus útvonalvezetéshez való csatlakozás. Ha a „Tourguide” betekintést nyert egy adott nevezetességre, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy meglátogassák azt, mindössze annyit kell tenniük, hogy egyszerűen kiválasztják a navigációs funkciót, és közvetlenül oda vezetik őket, anélkül, hogy be kellene diktálniuk vagy be kellene írniuk az utcák nevét vagy nevét. városok.

Hallgass exkluzív podcasokat IDE,vagy IDE, illetve IDE kattintva!