További infók az új Nissan Qashqai-ról

Új Nissan Intelligent Mobility technológiák: többek között a ProPILOT önvezető technológia

A Nissan Intelligent Mobility a márka fejlett technológiáinak gyűjtőneve, és az autók használatát, hajtásrendszereit fogalmazza újra illetve a jövő társadalmába való integrációját segíti elő, hogy az autók még nagyobb élményt nyújthassanak. A cél az, hogy a Nissan autók vezetői még magabiztosabbak legyenek, érdekesebb élményekkel gazdagodjanak, kapcsolatban maradhassanak vezetés közben, mindemellett a közlekedés is biztonságosabbá váljon.

A Qashqai már 2007-es bemutatásakor is kulcsfontosságú szerepet játszott a Nissan azon törekvésében, hogy ez a technológiája mindenki számára elérhetővé váljon. Az új Qashqai bevezetése újabb jelentős lépés ezen ígéret kiterjesztésének irányába.

A ProPILOT 2018 tavaszán debütál az új Qashqaiban. Ez az első lépés a márka önvezető modelljei felé, melynek eredményeképpen a vezetők nagyobb szabadságot kapnak, hiszen ez a technológia leveszi róluk az autózás monoton és unalmas elemeinek terhét, ha éppen úgy szeretnék.

A ProPilot autópályán akár sűrű forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál képes a kormányzás, a gázpedál és a fékek kezelésére, amennyiben nincs szükség sávváltásra. Három technológián alapul: Sávelhagyásjelzés (LKA), Intelligens sebességtartó automatika (ICC) és Forgalmi torlódás asszisztens (TJP). Az intuitív módon használható ProPILOT a Qashqai kormánykerekén található gombbal lesz aktiválható. A rendszerhez tartozó információk a műszeregységben, a műszerek között található kijelzőn lesznek majd láthatók. A ProPILOT-tal kapcsolatos részletes információk a megjelenés előtt nem sokkal fognak nyilvánosságra kerülni.

A Qashqai új Nissan Intelligent Mobility technológiákat is kapott. Most először érhető el a hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetés, mely csökkenti a kis sebességű ütközések kockázatát a parkolóhelyről történő kitolatás során. Ez a rendszer fény- és hangjelzésekkel is figyelmeztet, ha közeledő járművet érzékel, miközben a vezető tolatni próbál.

Az Intelligens Vészfékezési Asszisztens – mely már 2014 óta elérhető a Qashqaihoz – immár gyalogosfelismerő képességgel is rendelkezik. Ez az innovatív technológia egy radar és kamera együttes használatával segít elkerülni az ütközést a gyalogosokkal. A holttérfigyelés mostantól a kamerák képei helyett a radar adataira támaszkodik, így nagyobb területet fed le, és észlelése is pontosabb lett.

Az Qashqaihoz továbbra is elérhető a Közúti Jelzések Felismerése, az Intelligens Éberségfigyelő Rendszer, az Intelligens Parkolóasszisztens, az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera és a Sávelhagyásjelzés is. Az autóban alkalmazott technológiák közül több új vezérlőmodullal érkezik az optimálisabb teljesítmény érdekében.

A Qashqainál újdonság az Állóhelyzeti Asszisztens (SSA), mely – kézi sebességváltóval szerelt autók esetén – visszagurulás-gátlót egészíti ki. Az SSA akár három percig is álló helyzetben tartja az autót, ezt követően a rendszer aktiválja a rögzítőféket. Az SSA emelkedőn, lejtőn és sík területen is működik, és lehetővé teszi, hogy a vezető levegye a lábát a gázpedálról. Ez hozzájárul a biztonsághoz, magabiztosabbá teszi a vezetőt, és a vezetés is kevésbé fárasztóvá válik. Egy zöld jelzőfény jelzi a műszeregységen, ha a rendszer aktiválva van.

Az új Qashqai is ötcsillagos biztonsági minősítést kapott az Euro NCAP-tól.

Hatékony hajtásláncok – akár kategóriaelső 99 g/km-es CO2 kibocsátással

 

A Qashqai megtartotta hatékony motorválasztékát: rendelkezésre áll benzines és dízel változat is, választható hatsebességes kézi- vagy Xtronic CVT automataváltó is, természetesen – az ügyfél igényeinek megfelelőn – két- és négykerékhajtással is kérhető az autó. A választékban megtalálható az 1,5 literes 110 lóerős dízelmotor is, melynek CO2 kibocsátási értéke csak 99 g/km, és fogyasztása mindösszesen 3,8 l/100 km. Ez egyedülálló a szegmensben.

A rendelhető motorok műszaki adatai:

Motor1,5 l-es, 110 lóerős dízel1,6 l-es, 130 lóerős dízel1,6 l-es, 130 lóerős dízel1,6 l-es, 130 lóerős dízel1,2 l-es 115 lóerős benzines1,2 l-es
115 lóerős benzines
1,6 l-es 163 lóerős benzines
Sebességváltó6 fok. kézi (2WD)6 fok. kézi (2WD)CVT (2WD)6 fok. kézi (4WD)6 fok. kézi (2WD)CVT (2WD)6 fok. kézi (2WD)
CO2-kibocsátás (g/km)99116122129129129134
Vegyes ciklus (l/100 km)3,84,44,74,95,65,65,8

Alapfelszereltség, opciók és tartozékok

Minden Qashqai esetében alapfelszereltség a hat légzsák, illetve a vezetéstámogató rendszerek, mint a blokkolásgátló fékrendszer, elektronikus fékerőelosztás és menetstabilizátor. Az alapfelszereltséghez tartozik még a manuális klímaberendezés, abroncsnyomás figyelés, DAB digitális rádió, Bluetooth-csatlakozás, sebességtartó automatika sebességhatárolóval és az elektromosan állítható külső tükrök.

A választott felszereltségi szint függvényében olyan extrák is rendelkezésre állnak, mint a kétzónás klímaberendezés, automatikus fényszórók és ablaktörlők, automatikusan behajtható külső tükrök és a sötétített üvegek. A magasabb felszereltségi szintek több jellemzője extraként választható alacsonyabb szinteken. További opciók még az üveg napfénytető egyetlen érintéssel irányítható árnyékolóval, a külső díszítőlemezek és oldalsó díszítőcsövek. Az eredeti Nissan tartozékok között megtalálható a térelválasztó rács, tetősínek és a fix vonóhorog elektromos csatlakozással.

Az új Qashqai felszereltségi szintjei az egyes európai piacokon eltérhetnek.

Új Nissan Qashqai képgaléria (1.) >>>

Új Nissan Qashqai képgaléria (2.) >>>

Új Nissan Qashqai képgaléria (3.) >>>