A Toyota-csoport uralja a mezőnyt a Consumer Guide listáján

A Consumer Guide Automotive összeállította a 2018-as újautó-piac legjobb ajánlatait. A Toyota és a Lexus típusai öt kategóriában is a legjobbak közé kerültek.

Idén ötven éve adta ki először a legjobb ajánlatokat összesítő Best Buy listáját a Consumer Guide Automotive szerkesztői stábja. Az objektív mérőszámok (vételár, felszereltség, teljesítmény, helykínálat, fogyasztás, megbízhatóság és értéktartás) alapján felállított rangsorban idén is előkelő helyen végeztek a Toyota-csoport márkái. A felmérés szerkesztői 21 kategóriára bontották a piacot, és ezek közül ötben adtak aranyérmet a Toyota vagy a Lexus egy-egy típusának.

A kisautók közül az Európában nem forgalmazott Toyota Yaris iA bizonyult a szegmens legjobb vételének. Az indoklás szerint a modell a kategória kimagaslóan legjobb tagja, dicséretesen kedvező üzemanyag-fogyasztással, megfizethető árakkal, gazdag alapfelszereltséggel, kellemes beltéri hangulattal és élvezetes vezethetőséggel.

Az alsó-középkategóriában a Toyota Prius szerezte meg az elsőséget: a „takarékosság örök bajnoka” nevetségesen alacsony fogyasztása mellett remek használati értékkel bír, könnyen vezethető, és minden szempontból kényelmes választás.

A középkategóriában Észak-Amerika legnagyobb számban eladott autója, a Toyota Camry állt az élre. A vadonatúj modell formaterve és vezethetősége nemcsak elődjéhez képest, de a konkurenciához mérten is kiemelkedő, mindemellett megőrizte azokat az értékeket, amelyek oly népszerűvé tették az elmúlt évtizedekben. A motorválasztékot remekül optimalizálták, a modell a potenciális vásárlók rendkívül széles körének jelent kiváló választást.

Míg a Camry a középkategória fő sodorvonalában aratott sikert, a prémium szegmensben a Lexus ES-t szavazták meg az év legjobb ajánlatának. Az elsőkerékhajtású szedán a szerkesztők véleménye szerint a kényeztetés nagymestere: a létező egyik legkényelmesebb luxusautó, felsőkategóriás kidolgozással és felszereltséggel, ugyanakkor a konkurenseknél jóval kedvezőbb árfekvéssel. Az sem mellékes, hogy az ES 300h hibrid modellvariáns a méretosztály egyik legtakarékosabb képviselője.

Aki ismeri az észak-amerikai piacot és a Toyota ott betöltött szerepét, nem lepődik meg a márka negyedik aranyérmesén: a Toyota Highlander a középkategóriás szabadidőjárművek példa értékű képviselője. A legnépesebb és legkedveltebb SUV-szegmensben a Toyota 4Runner a „keményvonalas igényeket” elégíti ki, míg a legjobb ajánlat címet elnyerő Highlander a kifinomultságot keresők elképzeléseit váltja valóra. A három üléssoros modell a családok kedvence: utastere és csomagtartója egyaránt hatalmas, az autó kifinomultan és csendesen vezethető, ráadásul tele van családbarát funkciókkal.

Az Egyesült Államokban évente több mint hétmillió új autó talál gazdára; ezen a piacon a legkiválóbbnak lenni nemcsak rangot ad, de rendkívüli erőfeszítést, szaktudást és elhivatottságot is követel a gyártóktól. Ezt igazolják a Toyota és a Lexus által a Consumer Guide Automotive 2018-as Best Buy listáján elért, előkelő helyezések is.

Fotók: Toyota, Lexus

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/12/08/igy-szuletik-ujja-vilag-legjobb-terepjaroja/