Túl a taxirendeleten, az innováció útján

A budapesti taxisok körüli viták a szakmai egyeztetések hatására létrejött rendelet kihirdetésével elhalkultak. A rendelet elért eredményeinek összegzése és a forgalomba újra visszaszivárogni látszó tisztességtelen taxis hiénák megjelenése azonban alapot adott egy újabb kerekasztal-beszélgetésre. A szerdai szakmai összejövetel felszólalói voltak dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Tamásné Czinege Csilla Adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Az eseményt szervező Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Krisán László elnök, Koji László általános alelnök és Csoltó Gábor, az Ipari Tagozat elnöke osztották meg gondolataikat a személyszállító szakma legmeghatározóbb képviselőivel.
Minden fél hasznosnak és rugalmasnak tartja a rendeletmódosítást, ugyanakkor nyomatékosították, hogy minden szabályozás annyit ér, amennyit abból betartatnak.
Közel egy évtizednyi előkészítést követően Budapesté Kelet-Európa egyik legmodernebb taxis közlekedése. Egységes városképet biztosít a szabályozott színvilág, modernebb autók, számlaadási rend, fix tarifa és a kiszámítható ár. Krisán László, a BKIK elnöke ünnepi megnyitójában  >>>