Ugye,hogy van humorérzékük?! Sűrűbb, kényelmesebb közösségi közlekedés az adventi hétvégéken

A Budapesti Közlekedési Központ több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb, illetve kényelmesebb eljutási lehetőséget az adventi hétvégéken: a fővárosban a szokásosnál 18-cal több villamosszerelvény, 12-vel több autóbusz és trolibusz közlekedik, emellett 46 szóló busz helyett csuklós jármű biztosít komfortosabb utazást. Az ünnepi bevásárlás miatt ebben az időszakban jellemzően megnövekedő forgalmat segíti továbbá, hogy az adventi vasárnapokon napközben – valamint december 23-tól január 2-ig minden nap – Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz nem kell metrópótló busszal utazni a teljes vonalon. A 2017. év végi, illetve 2018. év eleji ünnepi közlekedési rendről a BKK hamarosan bővebb tájékoztatást ad.

Az ünnepi bevásárló hétvégék megnövekedő forgalma miatt a fővárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az év ezen időszakában megnövekedő forgalomhoz igazodik. A BKK egyes forgalmasabb vonalakon sűrűbb vagy kényelmesebb közösségi közlekedési lehetőséget biztosít: az adventi hétvégéken a megszokottnál 18-cal több villamosszerelvény, 12-vel több autóbusz és trolibusz segíti a gyorsabb eljutást, 46 szólóbusz helyett pedig csuklós jármű biztosít nagyobb férőhelyet az utasoknak.

Az ünnepi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat segíti a BKK több autóbusz- villamos és trolivonalon december 2-a és 23-a közötti hétvégéken:

  • A 2-es villamosvonalon szombaton napközben, valamint vasárnap délutánonként 7-8 helyett 5 percenként indulnak a villamosok.
  • A nagykörúti 4-es és a 6-os villamos vonalán sűrűbben, 2-3 percenként érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba.
  • A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben 15 helyett 7-8 percenként közlekedik, sűrűbb villamosforgalmat biztosítva ezzel többek között a Bécsi úton, a Villányi úton és a Fehérvári úton.
  • Sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz, a 85-ös, 182-es, 184-es, 194-es busz.
  • Szóló buszok helyett csuklós járművek közlekednek a hétvégi napokon a 31-es, a 104-es, a 104A, a 123-as, a 123A, a 134-es, a 138-as, a 162-es, a 162A és a 204-es vonalon, továbbá vasárnaponként a 38-as, a 45-ös, a 66-os és a 238-as buszvonalon.
  • A 92-es és a 126-os autóbusz vasárnaponként bővített üzemidőben közlekedik, azaz a szokásosnál később indul az utolsó busz.
  • A 158-as busz vasárnap is közlekedik, szombaton és vasárnap is gyakoribb követéssel.
  • A 224-es busz ebben az időszakban vasárnap is közlekedik.

Három adventi vasárnap (december 3-án, 10-én és 17-én) napközben, valamint december 23-a és január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró. Ezzel kapcsolatban a BKK bővebb tájékoztatása ezen a linken olvasható.

A közösségi közlekedési járatok sűrített menetrendje már elérhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/menetrendek. Indulás előtt ebben az időszakban is érdemes a BKK Futár oldalt, illetve a mobilalkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján segít megtervezni az optimális útvonalat.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/12/bkk-vizsgalja-metropotlas-megvaltoztatasanak-lehetoseget-az-adventi-idoszakra/