Új Goodyear abroncstesztelő laboratórium

Felavatták a Goodyear új abroncstesztelő laboratóriumát Luxemburgban

A Goodyear új abroncstesztelő laboratóriumot nyitott a luxemburgi Innovációs Központjában. A korszerű létesítmény a személygépjárművek, kisteherautók és haszongépjárművek abroncsainak tesztelésére szolgáló legújabb fejlesztésű eszközökkel van felszerelve.
Jean Claude Kihn, a Goodyear EMEA régiójának elnöke a laboratórium megnyitóján elmondta: „A Goodyear stratégiája a kiváló minőségű, innovatív termékek előállítására épül, hiszen az összetettebb, magas hozzáadott értékkel rendelkező abroncsokra egyre nagyobb az igény. E korszerű laboratóriumnak köszönhetően ügyfeleink és fogyasztóink legmagasabb szintű elvárásait is teljesíteni tudjuk. Luxemburgi jelenlétünk és kötődésünk pedig még tovább erősödik.”
Az új laboratórium három fő vizsgálati tevékenységet lát majd el. Az új létesítményben az abroncsok legújabb fejlesztéseinek teljesítménymérését végzik, ahol minden új fejlesztésnek meg kell felelnie bizonyos teljesítménykövetelményeknek. Az abroncsokon számos globális és nemzetközi szabvány szerinti szabályozási és homologizációs vizsgálatokat is végeznek majd, valamint az abroncsok teljesítményével kapcsolatos megfigyeléseket és minőségellenőrzést is folytatnak.

A laboratóriumot Kihnen és a Goodyear más vezetőin kívül Gast Jacobs, Colmar-Berg polgármestere adta át.

Jacobs az eseményen tartott beszédében elmondta: „A Goodyear az innováció, a kutatás és a fejlesztés területén hosszú múltra tekint vissza Luxemburgban. Örülünk, hogy luxemburgi és különösen colmar-bergi jelenlétükkel szüntelenül diverzifikálják a gazdaságot.”
Carlos Cipollitti, a Goodyear EMEA régiójának termékfejlesztésért felelős alelnöke és luxemburgi Innovációs Központ főigazgatója hozzátette: „Az új laboratórium innovatív technológiájának és eszközeinek köszönhetően kisebb mértékben kell tesztpályán végeznünk abroncsaink tesztelését, így a fejlesztés még lendületesebben zajlik majd, mely lehetővé teszi, hogy innovatív abroncsainkat gyorsabban szállítsuk le, mint valaha.”