Új kedvezményes jegyekkel várja a Kolozsvár és Bécs közt utazókat a MÁV-START

A vasúttársaság 2018. decemberi menetrendváltásával új, közvetlen összeköttetés valósult meg Bécs és Kolozsvár között. Az osztrák főváros és Erdély fővárosa, illetve Kelet- és Északnyugat-Magyarország között közlekedő utasok a kedvezményes jegyek korábbinál is bővebb kínálatából válogathatnak.

A vonaton első és másodosztályú klimatizált kocsik közlekednek, ezeket a MÁV-START és a Román Vasúttársaság közösen biztosítja. A Transilvania Eurocity Kolozsvárról 7:35-kor indul, Budapest-Keletibe 14:20-kor fut be, 14:40-kor megy tovább Bécsbe, ahová 17:21-kor érkezik. Bécsből 10:42-kor startol, a Keletibe 13:19-kor érkezik, onnan 13:40-kor megy tovább Kolozsvárra, ahová helyi idő szerint 22:25-kor érkezik.

A menetrendváltással a Románia felé közlekedő vonatokra elérhető kedvezményes jegyek száma is bővült. Új célállomásokra és a korábbinál több komfortkategóriára is kaphatók a helybiztosítást is tartalmazó SparDay jegyek a nappali járatokra, illetve a SparNight jegyek az éjszakai vonatokra. Az ülőkocsiban irányonként már 15 €-ért elérhető úti célok: Arad, Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár. Az ülőkocsiban irányonként már 19 €-ért elérhető célpontok: Brassó, Csíkszereda, Déva, Dés, Gyergyószentmiklós, Herkulesfürdő, Madéfalva, Maroshévíz, Marosvásárhely, Nagyszeben, Segesvár, Sepsiszentgyörgy. A Nagyvárad–Kolozsvár–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda útvonalon át Brassóba közlekedő Corona, valamint az Arad–Déva–Nagyszeben–Brassó útvonalon Bukarestbe közlekedő Ister InterCity vonatokra az ülőhelyes kocsikon felül fekvőhelyes és hálókocsiba is válthatók SparNight jegyek.

A korábbi években közkedveltté vált Speciál menetjegyek menettérti utazásra érvényesek, 15 napos érvénytartammal. Ezzel a jegytípussal elérhető városok: Arad, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Brassó, Nagyszeben, Segesvár.

Az elérhető kedvezményes jegyek teljes választéka megtekinthető a vasúttársaság összefoglaló oldalán, az adott célállomásra kattintva: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/romania-0