Új MR2 generációt fejleszt titokban a Toyota

Úgy tűnik egy szervizútmutató buktatta le a Toyotát: nem kizárt, hogy a kétüléses, középmotoros, hátsókerék-meghajtású kupéjuknak, a 2007-ben búcsúzó MR2-nek az utódját fejlesztik titokban.

Megeshet, hogy a rajongók csak azt látják bele egy véletlen elírásba, amire vágynak, de el kell ismerni, hogy vannak jelek a Toyota sportos kínálatának további fejlődésére. Nemrég érkezett ugyanis a GR86, a Supra is megkapta a hőn áhított kézi váltóját, a GR Corolla pedig már az utolsó simításokat kapja, mielőtt a Civic Type-R méltó ellenfeleként a piacra léphet.

Ebből a körből már csak egy olyan jármű hiányzik, ami egykoron a Toyota kínálatában is jelen volt, ám mára teljesen eltűnt: egy kétüléses, valódi kabrió. Annak idején, 1984-ben az első japán középmotoros kupéként tört be a piacra az MR2, ami három generációt élt meg. Sohasem a hihetetlen erejéről volt híres, hiszen a legnagyobb ménessel bíró 3S-GTE erőforrás is csak 245 lóerővel büszkélkedhetett, míg a harmadik generáció vásárlóinak már be kell érniük a 140 lóerős, 1,8 literes 1ZZ-FED motorral. Ám a tökéletes súlyelosztása, alacsony tömegközéppontja és hátsókerék-meghajtása még így is fenomenális élményautóvá tette az MR2 példányokat, nem véletlen hát, hogy a rajongók töretlen lelkesedéssel várják az utódot.

2007 óta viszont legfeljebb pletykákat  >>>