Újabb “ioniqus” modell debütál a nap folyamán

A Hyundai Ioniq 6 a koreai autógyártó egyik legjobban várt modellje. A 2020-as Hyundai Prophecy koncepció szériaváltozata készen áll a bemutatásra, amint azt a legújabb teaser-sorozat is bizonyítja, felfedve a dizájn egyes részeit.

Ez az első alkalom, hogy a Hyundai megmutatja nekünk a gyártásra kész Ioniq 6 egyes részeit, a korábbi előzetesekben pedig vázlatok szerepeltek, és a kémfotósaink által elkapott prototípusokat vastag álcázás fedi.

Az Ioniq 6 nagy részét megőrzi a koncepció aerodinamikai sziluettjének és elegáns felületének, miközben új stílusjegyeket vezet be. Az egyik kedvcsinálóban a prototípusok szokásos tükréitől eltérő tükörcserélő kamerák, az első sárvédő és az új könnyűfém keréktárcsák láthatók úgy, mintha egy Hyundai N modellhez tartoznának.

Egy másik kedvcsináló a kupé stílusú tetővonalat és a süllyesztett ajtókilincseket mutatja be, valamint az első és a hátsó lökhárító egyes részeit is láthatjuk. Utóbbiak kéttónusú kezeléssel és összetett beviteli stílusú funkciókkal, pixel stílusú LED-ekkel kombinálva jönnek.

A legszembetűnőbb tulajdonság valószínűleg a teljes szélességű LED-sáv, amely látszólag a hátsó légterelőbe van integrálva. Nem tudjuk, hogy ez a tényleges hátsó lámpa vagy egy túlzottan eltúlzott harmadik féklámpa, de minden bizonnyal sci-finek tűnik, egy lépéssel továbbviszi a Hyundai Staria formanyelvét.

Azt már tudjuk, hogy a Hyundai Ioniq 6 megosztja az E-GMP architektúrát a kisebb Ioniq 5-tel, a Kia EV6-tal és a Genesis GV60 testvéreivel. Az elektromos autót 73 kWh-s akkumulátorral szerelik fel, amely a hírek szerint több mint 300 mérföld (482 km) hatótávolságot tesz lehetővé. Az erőt vagy egyetlen, 215 LE-s (160 kW / 218 LE) villanymotor adja majd a belépő szintű kivitelben, vagy kettős villanymotor 308 LE-vel (230 kW / 313 LE) az erősebb AWD változatban.

Várhatóan holnap, június 28-án tudhatunk meg többet a Sonata méretű elektromos autóról, amint arra a hivatalos weboldal is utal, és a Hyundai készen áll arra, hogy ledobja új modelljét.

carscoops.com